Грейпфрут - краса і стрункість!

0

Вибачте цей текст доступний тільки в “російська”. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

І донині достовірно не відомо , звідки ж стався такий чудовий у всіх відносинах фрукт , як грейпфрут. Більше того - в дикій природі його ще зустрічали жодного разу.

i

От і не можуть вчені прийти до єдиної думки : одні вважають , що він є гібридом помело (його ще називають помпельмус ) і солодкого апельсина , який виник абсолютно несподівано у Вест - Індії ; інші дослідники приписують його походження насінню того ж помело , яке було схрещені з солодким апельсином заздалегідь. Але досі так нікому і не вдалося відтворити цей диво- фрукт в штучних умовах.

У перший раз грейпфрутовий дерева були згадані на Барбадосі в 1750 році , наступне згадка було зафіксовано в 1814 році на Ямайці. Однак місцем виведення окультуреного грейпфрута вважається Індія і Центральна Америка . А інтродукція грейпфрута відбулася лише ближче до кінця 19 століття , в 1880 році , в штаті Флорида. І ось через якийсь сторіччя , цитрусовий плід займає лідируючу позицію на фруктовому ринку всього світу . У нашій країні він розлучається з 1911 року.

Другим - більш науковою - назвою цього фрукта є помпельмус гроздевідного , оскільки плоди його розвиваються практично завжди цілими гронами від 3- х до 12- ти штук у кожній. По суті , звичне всім назву « грейпфрут » в перекладі з англійської означає приблизно те ж - виноградний плід , і це навряд чи натякає на його смакові якості. Плід грейпфрута , як правило , досить великий - до півкілограма вагою , покриває його товста помаранчева шкірка різній колірній насиченості , фрукт має неповторну гірчинкою в смаку і запаху .

Лікувальні властивості грейпфрута

До речі , саме незабутній підбадьорливий запах цього фрукта допоможе вам розпрощатися з депресією і апатичністю , пробудить смак до життя , поліпшить настрій , в прямому і переносному сенсі наповнить ваше буття новими відтінками , позбавить від сумнівів , поліпшить пам'ять і здатність зосереджуватися . Загалом, як слід струсоне вас . До того ж , сік грейпфрута надає цілком конкретне тонізуючу дію на ваш організм , стабілізує кишечник , печінку і жовчний міхур. Він особливо ефективний для видужуючих . Відмінно відновлює сили і у здорових . Вживати його краще за 20 хвилин до прийняття їжі. Допомагає він навіть при безсонні.

 

Де застосовують грейпфрут ?

Грейпфрутовий масло застосовують в кулінарії , виробництві алкогольних напоїв і при виготовленні різних парфумерних ароматів. Звичайно, найчастіше грейпфрут вживають у початковому вигляді , своїм неповторним ароматом він здатний розфарбувати будь-який фруктовий і пряний салат. Використовують його і для приготування варений . А обсмаживши цитрусові часточки на грилі , ви отримаєте ідеальну добавку до страв з птиці.

У косметичних цілях використовуються сік , м'якоть і навіть кірка грейпфрута. Сік вважається особливо ефективним засобом при відбілюванні веснянок та інших плямі на обличчі. Якщо ви володієте жирної або нормальною шкірою , вам просто необхідні маски на основі його соку , також корисно протирати шкіру настоями на шкірці цього фрукта . Особливо ефективні маски на основі грейпфрутових інгредієнтів , якщо ви хотіли б зміцнити і як слід наситити шкіру шиї.

Корисні речовини в грейпфруті

Розглянемо докладніше , які саме корисні речовини містяться в грейпфрутовому плоді. Приблизно на 90 % цей фрукт складається з води , від 4 до 7% - з цукрів , від 1,5 до 2,5 % - з кислот , виявлено також вміст ефірної олії , пектинів і натуральних барвників , мінеральних солей , вітаміну С , B , D , P , а гірчинку плодам надає глікозид нарингін . Корка грейпфрута , яка складає до 40% його ваги , містить від 10 до 20% пектинів , ефірного масла і глікозидів .

Грейпфрут для схуднення

Загальновідомо , що грейпфрут допомагає скинути вагу і є хорошою профілактикою цукрового діабету. Ці його властивості , між іншим , клінічно доведені американськими дієтологами . У групу досліджуваних увійшли десятки страждають від ожиріння. У ході експерименту вони повинні були додатково до основної трапези з'їдати по половині цього фрукта. Через кілька місяців вживання такої харчової добавки , кожен з досліджуваних скинув від 1,5 кг . Учасники експерименту з іншої групи , які отримували точно такі ж страви в тій же кількості , але не доповнені грейпфрутової добавкою , втратили близько 200 г кожен. Приємним «побічним ефектом » цього експерименту по схудненню стало те , що рівень інсуліну в учасників з першої групи знизився, так само , як і концентрація глюкози в крові.

Таким чином , вчені з США зробили висновок , що бажаючим скинути зайву вагу зовсім не обов'язково сідати на різноманітні , часто жорстокі дієти . Натомість можна просто з'їдати по одному грейпфруту на день, при цьому ніяк не ущемляючи себе в прийомі тієї їжі , до якої ви звикли.

З'їдаючи по половині цього цитруса перед кожною трапезою , ви можете , абсолютно не напружуючись , втратити за три місяці від 2 до 4,5 кг . Замінюючи половину фрукта склянкою соку , ви також скинете вагу , але результати будуть вже не такими видатними - близько 1,5 кг . Справедливості заради потрібно відзначити , що американські вчені самі не очікували такого приголомшливого успіху експерименту .

протипоказання

Але слід зазначити також наступне. Незважаючи на всі свої цілющі впливу , грейпфрут протипоказаний тим , хто володіє підвищеною кислотністю шлункового соку. І їм слід підібрати інші методи схуднення.

Оставить ответ

Copyright © 2016 argprint.com.ua - Блог для жінок *** З питань розміщення реклами -