Обожнюю італійську кухню : лазанья , піца , паста і це тільки те , що одразу спадає на думку , а скільки ще смачних делікатесів припливло до нас з півострова у вигляді чобота. Коли дізнаєшся як приготувати семіфредо або Тірамісу , то , напевно , починаєш ставитися до їжі зовсім по -іншому , хочеться швидше купити набір кухонних ножів і почати італійське творчість біля плити.
Може бути цей вплив італійської опери , але весь світ розчулюється , коли офіціант вимовляє магічні слова: « Паста песто , посипана зверху сиром Пармезан , салат з сиром моцарелла. Не кажучи вже про співаючих назвах різних макаронних виробів прекрасної середземноморської країни : феттучине , каннелоні , равіолі , спагетті , рігатоні .
Знаменита італійська актриса Софі Лорен говорить , що своєю фігурою вона зобов'язана батькам і спагетті . Вона їсть пасту постійно і не уявляє життя без неї. Тут існує правило - макарони повинні бути з житнього борошна і злегка недоварені . Переварена паста засвоюється швидше , приводячи до зайвої ваги.
Наші російські макарони по- флотськи , напевно , народжені на флоті ( через брак інших продуктів ) чимось співзвучні з Балоньезом (паста з м'ясом) . А чому б не назвати так само красиво , це теж багато значить для страви (особливо , коли у нас так багато музики класичних авторів).
І нехай ми тільки зараз по- справжньому пізнаємо чудову італійську кухню ( раніше це були лише фестивалі в Сан- Ремо і пісня «Фелічіта » , Туто Кутуньо і Челінтано ), тепер багато хто готує домашню піцу і торти з сиром Маскарпоне і так, не про що не шкодують , навіть іноді про зайві калорії .
Італія - це країна з великим культурним спадком . Браво , Беллісімо !
Рецепт італійської кухні
Соус Софі Лорен для пасти
песто
100 г листя зеленого базиліка
100 г оливкової олії
1 ст. ложка кедрових горішків
2-3 ст. ложки тертого пармезану
Сіль , перець
Подрібнити в блендері до стану однорідної маси.