Це один з варіантів закуски , від якої я просто тащусь . Якось під новий рік вичитав рецепт , приготував і «підсів» на цю страву. Правда , ті «
Крутеньки » були з шинки , і їх не треба було пекти , але як закуска (особливо на новорічному столі ) вони також були прекрасні.
продукти
- 600-700 грам свіжого м'яса ( без різниці - свинини або яловичини)
- 150-200 грам твердого сиру
- 1-2 яйця
- 10-15 сушених ягід чорносливу
- панірувальні сухарі
готуємо
- Ягоди чорносливу розпарює в окропі , виймаємо кісточки.
- М'ясо ріжемо продовгуватими шматками і відбиваємо .
- Сир натираємо на тертці і посипаємо їм відбиті шматки м'яса.
- На середину кожного шматка м'яса кладемо 1-2 ягоди чорносливу.
- Акуратно скручуємо м'ясо з сиром в « рулет ».
- Обв'язуємо кожен рулет ниткою.
- Обвалюємо отримані рулети в сирому яйці і, потім , в панірувальних сухарях.
- Далі викладаємо ці рулети на деко і запікаємо в духовці , або смажимо на добре розігрітій сковороді на рослинному маслі.
До речі , в тому рецепті , про який я писав на початку посту , в сир додавався ще часник ( ну це , ясна річ , на любителя - мені подобається , комусь , може , й ні) . Ще як варіант , можна не просто посипати м'ясо тертим сиром , а попередньо змішати сир з невеликою кількістю майонезу (можна також злегка поперчити ) - тоді «начинка » нашого страви буде більш соковитою.