Ось ще один з рецептів приготування стегенець для святкового (хоча і не тільки ) столу . Стегенця готуються з грибами ( печерицями ) , коньяком , червоним вином і порядним кількістю спецій ... смакота ...
Відразу скажу , що подібні речі кожен готує по своєму, тому в рецептурі не приведені точні кількості використовуваних продуктів - все залишено на відкуп вашому кулінарному чуттю . Насправді , в цій страві всього два види продуктів - стегенця і все інше 🙂 Всі продукти, крім стегенець , складають основу грибного соусу. Відповідно, їх кількість буде визначатися лише кількістю , власне , м'яса і вашим бажанням мати більше або менше соусу.
рецептура
- курячі стегенця
- печериці
- Коньяк ( пару ложок)
- Червоне вино ( не багато , за смаком)
- часник
- лук
- лавровий лист
- чебрець
- Чорний мелений перець
- Ще якісь спеції , добре підходять до курки - тут вже хто на що здатний (хоча це не обов'язково , блюдо і з перерахованими спеціями вийде смачним )
- сіль
Приготування стегенець
- Все, стегенця , які ми хочемо приготувати , розрізаємо на дві половини , по суглобу .
- Знімаємо з них весь жир ( не викидати його ) .
- Кладемо їх на сковороду і гарненько обсмажуємо.
- Обсмажене м'ясо викладаємо в окремий посуд.
- Ріжемо цибулю (я зазвичай для таких страв ріжу цибулю півкільцями ) , шампіньйони.
- Часник тиснемо, або дрібно-дрібно шаткуємо .
- Жир , знятий з стегенець , розтоплюємо на сковороді.
- На цьому жирі злегка обсмажуємо цибулю з грибами і часником.
- Викладаємо на сковороду обсмажені шматки стегенець .
- Поливаємо це справа коньяком , додаємо червоне вино , перець , чебрець , лавровий лист , перемішуємо.
- Всипаємо трохи борошна , солимо блюдо , перемішуємо.
- Тушкуємо блюдо деякий час.
- Виймаємо м'ясо з сковороди.
- Залишилося вміст ще деякий час тримаємо на вогні , щоб з нього випарилася вода приблизно наполовину.
В результаті маємо тушковане м'ясо і соус. Для подачі на стіл , розкладаємо шматочки курячих стегенець по тарілках і поливаємо їх зверху соусом зі сковороди. Подаємо з яким-небудь гарніром. Хорошим гарніром для даної страви може служити смажену картоплю. Якщо стегенця готуються для святкового столу , то можна посмажити картоплю в фритюрі.