Вчора я вже опублікував тут один схожий рецептик ... Це була японська локшина . Зараз продовжую тему домашнього приготування локшини в традиціях східних національних кухонь.
Сьогодні у нас буде корейська локшина - не тільки дуже смачне , але і дуже цікаве (з кулінарної точки зору) блюдо. Справа в тому , що лашман можна готувати багатьма способами , одержуючи дуже оригінальні смаки. Рекомендації з приготування страви я привів у рецепті. Але вистачить розлогих слів , давайте перейдемо до суті 🙂
Лашман - що треба для приготування
- Локшина . Якщо ні саме локшини (бажано - домашнього приготування) , можна використовувати вермішель.
- м'ясо
- соєвий соус
- Оцет столовий (можна брати , наприклад , яблучний оцет)
- Перець чорний мелений
- Перець червоний мелений
- Кріп (зелень , або сушений)
- Які або прянощі
Наступні інгредієнти
можна використовувати опціонально (тобто , всі вони не потрібні , звичайно досить двох -трьох ) :
- м'ясо
- Ковбаса (замість м'яса)
- яйця
- огірки свіжі
- Огірки солоні або мариновані
- помідори свіжі
- помідори мариновані
- капуста свіжа
- Капуста квашена або солона
- баклажани
Готуємо корейську локшину
Насамперед треба зварити хороший бульйон. Для цього м'ясо вариться в підсоленій воді з прянощами , зеленню кропу , чорним і червоним перцем. Потім бульйон отцеживается , і в нього додається оцет ( з розрахунку приблизно половини столової ложки на 1 літр) і соєвий соус ( з розрахунку приблизно двох столових ложок на літр бульйону) .
Потім варимо локшину (ну або що там у нас є). Варимо в підсоленій воді до готовності. Потім локшину треба буде відкинути в друшляк і дати воді повністю стекти.
Коли поставили варитися локшину , можна зайнятися вже основною складовою страви , його «начинкою» 🙂 Треба вибрати кілька продуктів з необов'язкового списку , наведеного мною в рецептурі , і приготувати їх.
Якщо будуть використовуватися свіжі або мариновані огірки , помідори , то їх слід порізати невеликими часточками або кубиками. Квашену капусту - соломкою. Свіжу капусту можна також порізати соломкою і посмажити . Баклажани ріжемо часточками або тонкими скибочками і теж смажимо . З яєць робиться подобу омлету (без молока ) - вони злегка збиваються і смажаться тонким шаром на сковороді. Потім цей омлет нарізається тонкими смужками. М'ясо ( варене у нас залишилося після приготування бульйону) або ковбасу , природно , готувати не треба - просто порізати кубиками , або довгими тонкими скибочками.
Потім створюється , власне , блюдо. Локшина розкладається в глибокі тарілки , на неї викладається « наповнювач » - суміш з декількох компонент , перерахованих вище (добре компонувати смажені овочі з яйцем або м'ясом , а також ковбасою ) . І все це справа заливається гарячим бульйоном.
Зверху можна посипати зеленню. Власне , це те , що називають « корейська локшина лашман ». Приємного апетиту!
P.S. Так, є ще один рецепт корейської локшини. Але його опублікую тут пізніше.