Печиво з шоколадом можна також приготувати низькокалорійним , якщо ви заміните цукор іншими менш калорійними підсолоджувачами , а замість вершкового масла додасте кокосове . Для діабетиків шоколад також має бути без цукру.
Склад:
2 склянки ( 280 г ) борошна
3 столові ложки какао
1 чайна ложка розпушувача
150 г м'якого вершкового масла
Замінник цукру рівний 1 склянці цукру
1 яйце
150 г гіркого шоколаду без цукру ( розтопленого )
1 чайна ложка ванільною есенції
100 г волоських горіхів ( подрібнених )
Для прикраси: 50 г розтопленого гіркого шоколаду без цукру
Приготування:
1 . Розігріти духовку до 180 градусів і приготувати два дека , покриті папером для випічки.
2 . У миску додати борошно , какао , розпушувач і перемішати. В окремій мисці змішати масло , замінник цукру і яйце. Додати розтоплений шоколад і ваніль і перемішати.
3 . З'єднати обидві суміші і горіхи і змушують тісто.
4 . Скатать 40 кульок і прим'яти для створення печива. Викласти печиво на деко і запікати протягом 10 хвилин. Вийняти печиво з духовки і остудити.
5 . На кожне печиво вилити краплю розтопленого шоколаду , залишити осторонь поки не підсохне.
6 . Зберігати печиво в закритій коробці протягом тижня або місяць в морозильній камері.