Пхалі закусочне з капустяного листя.
200 г грецких горіхів
1 гострий перець (або соус Тобаско/соус чилі )
1 пучок кінзи
1/2 пучка кропу (за бажанням)
1 ч.л хмелі-сунелі
1 цибуля
2-3 зуб. часнику
Ошпарені листи капусти
сіль і оцет за смаком
вода
Відокремити від качана капусти листя і залити їх окропом давши стати еластичними, потім охолодити в холодній воді і ретельно насухо обсушити кожен лист серветковим рушником.
Капустяний лист не повинен бути вареним, він повинен зберегти пружність і легкий хруст!
У блендері (або м'ясорубці) подрібнити цибулю, до неї додати волоські горіхи, часник і зелень, гострий перець очищений від насіння. Отриманий фарш заправити спеціями за смаком: сіль, перець, оцет, вода, хмелі-сунелі. Повинна вийти густа кремова маса, що подобається вам на смак.
Нанести поверх кожного аркуша горіхову масу. Потім скрутивши рулетом лист укласти його швом вниз, охолодити в холодильнику. Перед подачею нарізати порційно, товщиною 1,5-2 см. уклавши на блюді. Подавати до столу у вигляді холодної закуски.