Відмовляючись в ресторані від ароматною і дуже смачної піци , ми переконуємо себе в тому , що чинимо правильно , адже це зайві калорії , які можуть завдати тільки шкоди . Проте вчені з США не згодні з цим.
У більшості випадків тісто для піци роблять з пшениці , яка , як відомо , містить компоненти багаті антиоксидантами - висівки і ендосперм .
Антиоксиданти - це речовини, здатні сповільнювати окислення , яке викликають вільні радикали , тим самим надаючи руйнівний вплив на клітини організму. Пошкодження клітин може стати причиною багатьох серйозних захворювань серцево -судинної системи і викликати рак.
Якщо при виготовленні піци дати тесту подовше побродити , то кількість антиоксидантів в ньому значно збільшиться , також рівень їх змісту можна істотно підвищити , випікаючи піцу не 7 , а 14 хвилин при температурі від 204 до 285 градусів.
Зробити це блюдо ще корисніше допоможе правильна начинка. Для жінок , які дотримуються дієти , прекрасно підійде піца з низькокалорійним сиром , шпинатом і ковбасками з індички , яка містить мало жирів і легко засвоюється організмом.
Не бійтеся з'їсти шматочок улюбленої піци!
Готувати піцу самим необов'язково , благо зараз є безліч піцерій , що надають замовлення піци на будинок. Смачну гарячу піцу з доставкою по Москві ви можете замовити на сайті « Царство смаку» . Величезний вибір видів піци - від класичних з ковбасою та сиром до оригінальних з морським окунем !