Плюси і мінуси знежирених молочних продуктів

0

З деяких пір прийнято вважати, що знежирені продукти допомагають позбавитися від зайвої ваги і поліпшити стан здоров’я. Але все не так просто – думка це, здебільшого, нав’язане. Звичайно, ігнорувати той факт, що існує певна норма споживання жирів, можна – це від 1 до 1,3 г / кг. З віком потреба в жирах зазвичай зменшується.

Плюси і мінуси знежирених молочних продуктів

При цьому молочні знежирені продукти зберігають у своєму складі в колишньому обсязі кальцій, який особливо необхідний жінкам в постклимактерический період. Справа в тому, що кальцій знижує ризик виникнення остеопорозу та інших захворювань кісток. Також обмеження споживання жирної їжі з віком допоможе уникнути підвищення рівня холестерину. Є й зворотна сторона медалі. В знежирених продуктах міститься і більше калорій через підвищений вміст цукру і крохмалю, адже відсутність жиру потрібно чимось компенсувати, інакше такі продукти неможливо було б вживати в їжу. Тому людям, страждаючим від надлишкової ваги, знежирені продукти строго заборонені.

Адже за рахунок свого специфічного складу вони не тільки не допоможуть схуднути, а, навпаки, спровокують підвищення ваги. Вдобавок ризик виникнення серцево-судинних захворювань і атеросклерозу лише зросте.

Ще один неприємний момент – знежирені продукти мають властивість вимивати з організму «корисний» холестерин, а це вже пряма загроза інфаркту та інсульту. Будьте уважні, і не звертайте увагу на рекламу виробників знежирених продуктів, які обіцяють порятунок від усіх недуг.

Адже завжди існує альтернатива – це продукти зі зниженим вмістом жиру, наприклад, 1,5% -ве молоко, 15% -ва сметана і тому подібні продукти. Якщо, на вашу думку, жиру в денному раціоні занадто багато – нейтралізуйте його фруктами і рухливим способом життя.

Схожі записи:

Оставить ответ

Copyright © 2016 argprint.com.ua - Блог для жінок