Дуже легкий, неймовірно смачний салатик.
Сьомга слабо солена (або форель) - 250 г
Сочевиця французька білуга - 1/4 скл.
Цибулина - 1 шт
Часник - 2 зуб.
Огірок свіжий (невеликий) - 1 шт
Помідори черрі
Зелений салат (горщик) - 1 шт
Олія оливкова
Лимонний сік
Чечевицю промити і зварити в підсоленій воді протягом 20 хвилин. Злити, промити холодною водою і обсушити. Змішати 2 ст. л. олії і 1 ст. л. лимонного соку і невеликою кількістю заправити сочевицю.
Цибулю нарізати тонкими чверть кільцями, а часник тонкими пластинками. Пасерувати цибулю і часник на оливковій олії до прозорості.
Від рибки відрізати кілька довгих тонких смужок для прикраси, іншу рибку нарізати тонкими скибочками. Огірок розрізати уздовж навпіл, а потім упоперек на тонкі скибочки. Салат нарвати руками на шматочки.
У великій широкій мисці акуратно і легко змішати салат, огірок, сочевицю, цибулю з часником і рибу. Викласти на блюдо. Зверху розкласти помідорчики. З довгих смужок риби згорнути трояндочки і викласти на салат. Зверху полити залишками заправки.
Це дуже смачний і легкий салатик. Змішувати його треба безпосередньо перед подачею.