Цей салат альтернатива класиці "черрі+авокадо+креветки". Спробуйте, думаю цей варіант багатьом сподобається навіть більше.
Що потрібно (2 порції):
125 г свіжоморожених креветок, розморозити
1/2 авокадо
1 огірок
1/2 грейпфрута
кілька великих листків салату для подачі (ромен або айсберг)
готова суміш прованських трав (продається в магазині у відділі спецій)
мелений перець
морська сіль
оливкова олія
1. Огірок, авокадо очистити від шкірки і нарізати дрібними кубиками. Грейпфрут очистити від шкірки і плівок, нарізати дрібними кубиками. Сік, який виділяється, зібрати в мисочку.
2. Скласти в миску з соком кубики огірка, авокадо і грейпфрута. Додати дрібку солі, перець і трохи оливкової олії. Добре перемішати. На тарілки викласти по одному великому листу салату.
3. Креветки обсмажити на сковороді, змастивши її пензликом з невеликою кількістю оливкової олії, до золотавої скоринки.
4. Викласти на лист салату нарізані овочі, зверху креветки, посипати прованськими травами.
Приємного апетиту!
Калорійність готового продукту ( 480 г) - 388.65 ккал
білки - 27.73 ( 42.25 %)
жири - 23.39 ( 35.65 %)
вуглеводи - 14.50 ( 22.10 %)
У 1 порції - 195 ккал