Цей салат непогано підійде до святкового столу. Правда , готується він не 5 хвилин ( але й не особливо довго). Перелік продуктів , що використовуються в рецепті , також дещо більше, ніж у середньостатистичного салату. До того ж , це досить калорійне блюдо ( в одній порції 700 кілокалорій ) . Однак , річ гідна, на неї варто витратити час .
використовувані продукти
- 250 грам макаронів або спагетті
- Стакан м'ясного бульйону
- 150 грам сиру ( рекомендується сир « емменталь » )
- 150 грам сирокопченого окосту
- Половина салатного огірка
- 1 цибулина (невелика )
- 1 пакет овочевої суміші (це така штука - в супермаркетах в замороженому вигляді продається)
- 1 пучок редиски
- Невеликий пучок зелені петрушки
- Оливкова олія ( знадобиться не багато - ложок 5 )
- 3-4 столових ложки винного оцту
- Перець чорний , мелений
- мускатний горіх
- сіль
Приготування
- Макарони або спагетті ставимо варитися.
- Паралельно ллємо на сковороду одну ложку масла і тушкуємо на ньому овочеву суміш.
- Коли овочева суміш трохи протушкується , додаємо в неї м'ясний бульйон і 5 хвилин кип'ятимо .
- Далі ріжемо овочі , сир і окіст . Окіст - тонкими скибочками. Сир , як і огірок - кубиками (з огірка попередньо треба зняти шкірку ) . Редиску (теж варто почистити ) - на дольки ( одну редиску на чотири частини). Петрушку рубаємо подрібніше , цибулю - півкільцями .
- Коли макарони зваряться , відкидаємо їх друшляк , промиваємо холодною водою , додаємо одну ложку оливкової олії , перемішуємо і приступаємо до останньої стадії приготування.
- Змішуємо оцет із сіллю , перцем , додаємо мускатний горіх.
- Отриману суміш починаємо збивати , і поступово додаємо три ложки оливкової олії.
- У ту ж суміш додаємо петрушку з цибулею .
- Потім туди ж - всі інші компоненти .
- Гарненько все перемішуємо.
Подавати на стіл цей салат можна хвилин через двадцять після приготування (коли він гарненько просочиться ) .