Рецепт вийшов не зовсім низькокалорійний, але як же це смачно, навіть неможливо описати. Тим, хто як я стежить за вагою, раджу їсти десерт у ранкові години, і ні в якому разі не ввечері. Протягом дня ви ще встигнете витратити ці калорії, ввечері вони тільки відкладуться у вигляді жиру.
Що потрібно (на 2 порції):
- половинка манго
- 250 г нежирного м'якого сирка*
- 2 ч.л. згущеного молока нежирного (сирого)
- 2-3 ч.л. какао порошку (несолодкого)
- Мелені горіхи
- Листочки м'яти для прикраси
* потрібен сирок кремової консистенції, наприклад такий.
Я використовую домашній сирок, який готую з кефіру. Просто заморозьте пакет кефіру, відкиньте його на марлю, складену в 2-3 рази, і підвісьте на ніч. М'який смачний сирок готовий. Він відмінно підійде як для десертів, так і просто для сніданку або вечері. Або ж візьміть нежирний сир без крупинок і додайте 1-2 ст.л. натурального йогурту або молока.
Рецепт
1. Частину манго наріжте дрібними кубиками, частину - тонкими скибочками.
2. Сирок збийте міксером зі згущеним молоком і порошком какао (близько хвилини). Перекладіть крем у кондитерський мішок з насадкою-зірочка (за бажанням).
3. Покладіть на дно стаканчиків кубики манго. Зверху видавіть з мішка або покладіть ложкою шоколадний крем. Прикрасьте скибочками манго, горішками і листком м'яти. Поставте в холодильник на годину.
Калорійність готового продукту (435 г): 430 ккал
білки - 50 (55%)
жири - 4 (5%)
вуглеводи - 37 (40%)
На одну порцію - приблизно 220 ккал