Топ 7 корисних продуктів

0

Вибачте цей текст доступний тільки в “російська”. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Щоб мати відмінне здоров'я необов'язково купувати екзотичну їжу - можна обійтися давно відомими і доступними продуктами. У погоні за новими дієтами , ми забуваємо , що найкорисніші продукти завжди у нас під рукою.

Топ 7 корисних продуктів

Давайте розберемося , які продукти корисні для нашого здоров'я , містять багато вітамінів і мікроелементів , допомагають підтримувати здоровий спосіб життя і правильне харчування.

Жирна риба.

Це джерело повноцінного білка. Більшість видів риб багате вітаміном В12 , який зміцнює нервову систему , а також йодом , необхідним для нормальної роботи підшлункової залози. Жирні сорти риби, такі , як оселедець , дають організму людини в 2 рази більше калорій , ніж біла риба. Але на відміну від насичених тваринних жирів ненасичені жири з риби дуже корисні. Саме ці жирні кислоти омега- 3 сприяють запобіганню серцевих захворювань.

Квасоля .

100г вареної червоної квасолі забезпечує одну четверту добової потреби людини у вітаміні С. Будь квасоля багата калієм , фосфором , залізом , цинком і є важливим джерелом білка. Квасоля зазвичай застосовують для приготування різних салатів , супів , каш і запіканок .

Яблука .

Соковите свіже яблуко - ідеальна здорова і смачна їжа. Воно добре заповнює шлунок і освіжає. Яблука це хороше джерело вітаміну С , який служить антиоксидантом і зміцнює імунітет. Яблука низькокалорійні і багаті фруктозою . Вони повільно засвоюються , а значить , сприяють стабілізації цукру в крові.

Грейпфрут .

Половинка грейпфрута містить основну частину щоденної норми вітаміну С для дорослих. Намагайтеся їсти не тільки м'якоть , але і перегородки , що розділяють плід на сегменти. Ці « неїстівні » частини плода містять пектин - один з видів розчинної клітковини , яка знижує холестерин в крові і захищає організм від раку.

Томати .

Лікопен , що надає помідорам червоний колір здатний зупиняти розвиток різних форм раку , зменшуючи шкоду , яку завдають організму людини вільними радикалами. Також томати це хороше джерело білка і вітаміну В12 , містять цинк і нікотинову кислоту. Помідори - багате джерело бета- каротину , калію і вітамінів С і Е. Калорій , навпаки, містять дуже небагато.

Картопля .

Існує думка, що від картоплі повніють , але це не так. Головний винуватець - жир , на якому готується картопля . Молода картопля - багате джерело вітаміну С , клітковини і крохмалю , а також значне джерело калію. Пророслий і позеленілий картопля містить алкалоїди і його слід викидати.

Яйця .

Яйця доставляють організму велику кількість вітамінів і мінеральних речовин. Лецитин, що міститься в жовтку , багатий холіном , який сприяє засвоєнню жирів організмом. У яйцях багато вітаміну В12 і білка. А значний вміст холестерину в яйцях повинно хвилювати тільки людей з високим вмістом холестерину в своїй крові.

Оставить ответ

Copyright © 2016 argprint.com.ua - Блог для жінок *** З питань розміщення реклами -