Щоб мати відмінне здоров'я необов'язково купувати екзотичну їжу - можна обійтися давно відомими і доступними продуктами. У погоні за новими дієтами , ми забуваємо , що найкорисніші продукти завжди у нас під рукою.
Давайте розберемося , які продукти корисні для нашого здоров'я , містять багато вітамінів і мікроелементів , допомагають підтримувати здоровий спосіб життя і правильне харчування.
Жирна риба.
Це джерело повноцінного білка. Більшість видів риб багате вітаміном В12 , який зміцнює нервову систему , а також йодом , необхідним для нормальної роботи підшлункової залози. Жирні сорти риби, такі , як оселедець , дають організму людини в 2 рази більше калорій , ніж біла риба. Але на відміну від насичених тваринних жирів ненасичені жири з риби дуже корисні. Саме ці жирні кислоти омега- 3 сприяють запобіганню серцевих захворювань.
Квасоля .
100г вареної червоної квасолі забезпечує одну четверту добової потреби людини у вітаміні С. Будь квасоля багата калієм , фосфором , залізом , цинком і є важливим джерелом білка. Квасоля зазвичай застосовують для приготування різних салатів , супів , каш і запіканок .
Яблука .
Соковите свіже яблуко - ідеальна здорова і смачна їжа. Воно добре заповнює шлунок і освіжає. Яблука це хороше джерело вітаміну С , який служить антиоксидантом і зміцнює імунітет. Яблука низькокалорійні і багаті фруктозою . Вони повільно засвоюються , а значить , сприяють стабілізації цукру в крові.
Грейпфрут .
Половинка грейпфрута містить основну частину щоденної норми вітаміну С для дорослих. Намагайтеся їсти не тільки м'якоть , але і перегородки , що розділяють плід на сегменти. Ці « неїстівні » частини плода містять пектин - один з видів розчинної клітковини , яка знижує холестерин в крові і захищає організм від раку.
Томати .
Лікопен , що надає помідорам червоний колір здатний зупиняти розвиток різних форм раку , зменшуючи шкоду , яку завдають організму людини вільними радикалами. Також томати це хороше джерело білка і вітаміну В12 , містять цинк і нікотинову кислоту. Помідори - багате джерело бета- каротину , калію і вітамінів С і Е. Калорій , навпаки, містять дуже небагато.
Картопля .
Існує думка, що від картоплі повніють , але це не так. Головний винуватець - жир , на якому готується картопля . Молода картопля - багате джерело вітаміну С , клітковини і крохмалю , а також значне джерело калію. Пророслий і позеленілий картопля містить алкалоїди і його слід викидати.
Яйця .
Яйця доставляють організму велику кількість вітамінів і мінеральних речовин. Лецитин, що міститься в жовтку , багатий холіном , який сприяє засвоєнню жирів організмом. У яйцях багато вітаміну В12 і білка. А значний вміст холестерину в яйцях повинно хвилювати тільки людей з високим вмістом холестерину в своїй крові.