Корисні мафіни чудово підійдуть для ранкового чаювання або як перекус. Для пісного варіанту замініть йогурт в рецепті на яблучний сік.
Що потрібно (на 10 шт.):
1 ст цільнозернового борошна
1 баночка (125 г) натурального йогурту (можна замінити густим кефіром)
1 невелика морква
1 маленьке яблуко
2 ст.л. висівок
1 ст.л. меду
1 ч.л. кориці
1 ч.л. рослинної олії
щеп. соди
1. Моркву очистити, крупно нарізати, скласти в блендер і подрібнити до крупинок розміром з гречане зернятко.
2. Яблуко помити і натерти на дрібній тертці. Має вийти яблучне пюре.
3. Змішати в глибокій мисці просіяне борошно разом з корицею і содою. Додати йогурт (або яблучний сік для пісного варіанту) і перемішати. Додати мед, яблучне пюре, моркву і висівки, розмішати, накрити кухонним рушником і залишити на 10 хв.
4. Влийте в тісто олію. Формочки для випічки трохи змастіть маслом (якщо використовуєте силіконові, можна не змащувати) або використовуйте паперові формочки.
Викладіть тісто, посипте вівсяними пластівцями і випікайте в попередньо розігрітій духовці при 1800 С 45-50 хв.
Приємного апетиту.
Калорійність готового продукту (510 г) - 700 ккал
білки - 27 (17%)
жири - 11 (7 %)
вуглеводи - 120 (75%)
В 1 штуці 70 ккал