Цукровий діабет

0

Лікарі намагаються допомогти , лікують людину від діабету , але якщо при цьому не поміняти свої звички харчування навряд чи щось допоможе.

Цукровий діабет

Ось історія з життя:

Сидять бабусі в черзі до лікаря і обговорюють засоби для лікування , ось одна і каже: А ти нагнися як корова і жуй все підряд.

Ось такі народні ради .

А що порадять дієтологи , як запобігти розвитку діабету. Якщо ви належите до групи ризику , дотримуйтеся цих рекомендацій :

  1.     Позбавтеся від зайвої ваги. Помірне зниження ваги ( 7 % від вашої ваги ) може знизити ризик захворювання на діабет.
  2.     Скоротіть загальна кількість споживаних вами калорій і зокрема жирів - це допоможе схуднути
  3.     Вживайте багато клітковини . На кожні 1000 калорій повинні бути 14 г харчової клітковини
  4.     Вибирайте цілісні злаки - принаймні , половина вживаних зернових повинні бути цільними
  5.     Приділяйте 2,5 години на тиждень фізичним вправам
  6.     Не рекомендується вживати алкогольні напої

Якщо ви вже хворі на цукровий діабет , то для вас доповнення:

  1.     Включайте в свою дієту «здорові » вуглеводи - фрукти , овочі , цільні зерна , зелень і молочні продукти низької жирності
  2.     Обмежте вживання насичених жирів до 7%
  3.     Зведіть до мінімуму вживання трансжирів - перевіряйте наклейки на харчових продуктах
  4.     Обмежте вживання харчового холестерину не більше 200 міліграмів
  5.     Принаймні двічі на тиждень їжте рибу , але не смажену .

Трохи смачненького :
 Морквяний суп із зеленню

 
склад:

4 столові ложки вершкового масла

2 середні цибулини

6 зубчиків часнику

1 кг моркви

1 лавровий лист

1 / 3 склянки рису

1 чайна ложка солі

8 склянок курячого бульйону

¼ склянки вершків

1 склянка сметани

1 стакан порізаного свіжого кропу

1 склянку свіжого естрагону

Приготування:

  1.     Розтопити масло у великій каструлі , додати цибулю , готувати 5-7 хвилин.
  2.     Додати часник , моркву, лавровий лист , рис , перець , сіль і курячий бульйон.
  3.     Довести до кипіння , варити поки морква не розм'якшити , близько 20 хвилин , зняти з вогню і трохи охолодити , близько 10 хвилин.
  4.     Видалити з супу лавровий лист і подрібнити в блендері. Повернути вийшло пюре на вогонь , додати вершки.
  5.     Подавати суп гарячим , додаючи сметану , кріп і естрагон .

Харчова цінність 1 порції:

Калорійність: 184

Білки: 4.3 г

Жири: 11 г

Вуглеводи: 17 г

Клітковина : 3.3 г

Натрій: 821 мг

Холестерин : 29 мг

Оставить ответ

Copyright © 2016 argprint.com.ua - Блог для жінок *** З питань розміщення реклами -