Лікарі намагаються допомогти , лікують людину від діабету , але якщо при цьому не поміняти свої звички харчування навряд чи щось допоможе.
Ось історія з життя:
Сидять бабусі в черзі до лікаря і обговорюють засоби для лікування , ось одна і каже: А ти нагнися як корова і жуй все підряд.
Ось такі народні ради .
А що порадять дієтологи , як запобігти розвитку діабету. Якщо ви належите до групи ризику , дотримуйтеся цих рекомендацій :
- Позбавтеся від зайвої ваги. Помірне зниження ваги ( 7 % від вашої ваги ) може знизити ризик захворювання на діабет.
- Скоротіть загальна кількість споживаних вами калорій і зокрема жирів - це допоможе схуднути
- Вживайте багато клітковини . На кожні 1000 калорій повинні бути 14 г харчової клітковини
- Вибирайте цілісні злаки - принаймні , половина вживаних зернових повинні бути цільними
- Приділяйте 2,5 години на тиждень фізичним вправам
- Не рекомендується вживати алкогольні напої
Якщо ви вже хворі на цукровий діабет , то для вас доповнення:
- Включайте в свою дієту «здорові » вуглеводи - фрукти , овочі , цільні зерна , зелень і молочні продукти низької жирності
- Обмежте вживання насичених жирів до 7%
- Зведіть до мінімуму вживання трансжирів - перевіряйте наклейки на харчових продуктах
- Обмежте вживання харчового холестерину не більше 200 міліграмів
- Принаймні двічі на тиждень їжте рибу , але не смажену .
Трохи смачненького :
Морквяний суп із зеленню
склад:
4 столові ложки вершкового масла
2 середні цибулини
6 зубчиків часнику
1 кг моркви
1 лавровий лист
1 / 3 склянки рису
1 чайна ложка солі
8 склянок курячого бульйону
¼ склянки вершків
1 склянка сметани
1 стакан порізаного свіжого кропу
1 склянку свіжого естрагону
Приготування:
- Розтопити масло у великій каструлі , додати цибулю , готувати 5-7 хвилин.
- Додати часник , моркву, лавровий лист , рис , перець , сіль і курячий бульйон.
- Довести до кипіння , варити поки морква не розм'якшити , близько 20 хвилин , зняти з вогню і трохи охолодити , близько 10 хвилин.
- Видалити з супу лавровий лист і подрібнити в блендері. Повернути вийшло пюре на вогонь , додати вершки.
- Подавати суп гарячим , додаючи сметану , кріп і естрагон .
Харчова цінність 1 порції:
Калорійність: 184
Білки: 4.3 г
Жири: 11 г
Вуглеводи: 17 г
Клітковина : 3.3 г
Натрій: 821 мг
Холестерин : 29 мг