Продовжуючи тему сьогоднішнього вечора ( а точніше , вже ночі) , публікую наступний рецепт 🙂
Відбивні зі свинини. Просте , на перший погляд , блюдо. А скількома способами можна приготувати! Це не рецепт із серії «відбити , посолити і посмажити » , за що він мені і подобається (ці відбивні готуються спочатку на сковороді , потім запікаються в духовці з сиром і салом ) . До того ж , м'ясо , приготоване за цим рецептом , виходить соковитим і підсмаженою одночасно. Просто кайф - готувати , а потім є таке блюдо 🙂
Для приготування потрібні наступні продукти:
- 600-700 грам хорошою свинини ( філе) - нам же потрібно буде його відбивати
- 100-150 грам свинячого сала
- грам 200-250 сиру
- половинка батона ( батон можна черствий , або підсушений в духовці)
- цибуля ріпчаста - пара штук
- одне яйце
- трохи молока (буквально пара столових ложок)
- панірувальні сухарі
Як готувати відбивні
Для початку потрібно нарізати і відбити м'ясо. Різати м'ясо слід середніми шматками товщиною сантиметр -півтора. Відбивати сильно , з двох сторін (нам же потрібна відбивна , а не хрусткий біфштекс ) .
Потім беремо невелику тарілку , розбиваємо туди яйце , додаємо трохи молока ( пару ложок) , перемішуємо.
Ставимо на вогонь сковороду , і розтоплюємо на ній сало. Видаляємо « шкварки ».
Сильно розігріваємо сковорідку і обсмажуємо м'ясо : спочатку умочуємо шматок м'яса в суміш яйця з молоком , потім обвалюють у панірувальних сухарях , потім кладемо на сковорідку. Обсмажуємо з двох сторін. На необхідно , щоб м'ясо тільки обсмажити, але не присмажився всередині , тому вогонь повинен бути сильний , смажити треба недовго , і постійно стежити , щоб м'ясо не підгоріло.
Обсмажене м'ясо складаємо в окремий посуд.
Ріжемо цибулю ( тонкими кільцями , або півкільцями ) , сир ( тоненькими шматочками) , сало (теж тонко ріжемо ) .
Далі потрібно приготувати м'ясо до запікання в духовці. Знадобиться сковорода без ручки , або невеликий деко , або металева форма (середньої глибини) .
У сковороду , на деко або в форму укладаємо : шар м'яса , поверх м'яса кладемо сир , на сир - цибуля , а на цибулю - сало . Потім знову укладаємо м'ясо , сир , цибулю і сало. І так кілька разів (на скільки вистачить м'яса).
Розігріваємо духовку до 180-200 градусів Цельсія , і ставимо туди посуд з м'ясом (до речі , посуд слід накрити кришкою , а то випаруватися весь сік ) .
Печемо м'ясо 30 хвилин при температурі 180-200 градусів.
Виймаємо вже майже готову страву , укладаємо зверху шматочки батона ( шматки краще робити не дуже великі ) . На кожен шматок батона кладемо шматочок сиру.
Ставимо все це справа в духовку , не накриваючи кришкою. Тримаємо в духовці 5 хвилин.
Все, відбивні готові!
P.S. Подібне блюдо цілком можна поставити на святковий стіл. А якщо смажити невеликими шматками і в один шар , то такі відбивні цілком підуть в якості закуски до правильних напоям : D