Ще здавна картопля був відомий своїми лікувальними властивостями проти багатьох запальних захворювань і навіть опіків.
Але , як з'ясувалося, не всі цілющі особливості картоплі були вивчені до цих пір. Чергове відкриття вчених - зайве тому підтвердження.
У результаті ряду досліджень , у солодкої картоплі , відомого в народі як батата , були виявлені протипухлинні властивості проти раку грудей. Виявилося , що похідна вітаміну A ретиноевая кислота, що міститься в картоплі , здатна пригнічувати ракові клітини.
Вчені пояснюють , що придушення ракових клітин відбувається за рахунок взаємодії ретіоната зі специфічними рецепторами , головним чином відповідають за розвиток онкології.
На даний момент ефективність ретиноєвої кислоти доведена лише на ранній стадії хвороби , проте в майбутньому це відкриття вчених може стати значною підмогою в нескінченному пошуку протиракової панацеї .
Крім картоплі , ретіоновая кислота міститься в моркві , а протягом останнього часу активно використовується в косметології. Ця хімічна сполука стимулює регенерацію шкірних клітин , сприяє внутрішньоклітинного розподілу, а також забезпечує захист від агресивних зовнішніх факторів.