Вибираємо халву

0

Халва — улюблена солодкість багатьох. Як і багато інші солодощі, приїхала вона до нас зі Сходу. У Росії вона відома близько ста років. Сьогодні дуже багато кондитерських фабрик випускають халву, спрощуючи і здешевлюючи на догоду технологічності і прибутку. Природно, якість і смак продукту при цьому помітно знижуються і користі від такої халви небагато.

Вибираємо халву

І, на жаль, знайти якісний продукт не так вже просто. Щоб вибрати якісну халву, потрібно знати, що готують її з горіхів, насіння кунжуту, соняшнику, гарбуза.

Традиційна халва, наприклад, в Індії, може готуватися з моркви, бобів і калабаса (родича знайомої нам гарбуза) і багатьох інших інгредієнтів. Також часто зустрічається комбінована халва, в її складі можуть бути декілька видів горіхів або насіння, а також родзинки, цукати і какао-порошок. Подрібнену в порошок горіхову масу змішують для кращого скріплення з медом, карамеллю або патокою, а для того щоб халва танула в роті і була пишною і волокнистої, в неї додають натуральні пенообразователи — корінь солодки, мильний корінь, алтей, частіше білок. Такий склад гарантуватиме якість і користь продукту.

У нашій країні найпопулярнішими видами халви вважаються тахинная (кунжутная), горіхова, соняшникова і комбінована. Деякі виробники глазируют халву, однак будьте уважні, якісний шоколад для глазурі використовують рідко. Порушуючи технології, багато несумлінні кондитери ускладнюють нам задачу, вибрати якісний продукт все складніше. Щоб не помилитися, намагайтеся купувати халву в прозорій тарі або на вагу. Якщо ви бачите краплі цукрового сиропу, значить виробник заощадив на основі, тобто насінні або горіхах.

Жирові крапельки свідчать про порушення технології виробництва. Колір халви має бути сіро-жовтим або сіро-зеленим, що також залежить від складу, різні потемніння говорить про те, що продукт зіпсований. Що стосується термінів придатності, то вакуумна упаковка дозволяє халве зберігатися до шести місяців, картонна до двох.

Розкрита упаковка говорить про те, що солодкість може зберігатися в холодильнику не більше тижня в керамічної непрозорою посуді. Вибираючи халву, пам’ятайте: головна мета — це отримати задоволення, і не втрачайте голову і знайте міру, адже солодкість ця дуже калорійна.

Оставить ответ

Copyright © 2016 argprint.com.ua - Блог для жінок