Вибираємо правильну сіль

0

Про те, що сіль затримує рідину, і щоб схуднути потрібно їсти менше солоного, ми вже говорили. Нагадаю лише, що під солоним мається на увазі не тільки посипана з сільнички їжа, а й все, у що додають сіль при виробництві – копченості, сири, консерви, маринади, готові соуси, а головне, фастфуд і напівфабрикати, які без солі були б зовсім позбавленими смаку.

kak-vybrat-pishchevuyu-sol_620x280

Головний компонент солі – хлорид натрію. Норма його споживання для здорової людини – всього два грами на день. Враховуючи те, що звичайна кухонна сіль складається з хлориду натрію на 99 %, норма легко перевищується в кілька разів. А саме надлишок хлориду натрію є причиною затримки рідини, набряків і підвищеного тиску.

Високий вміст хлористого натрію – головний недолік звичної кухонної солі. До того ж, перед тим як потрапити на прилавок, кухонна сіль проходить агресивне хімічне очищення. А щоб сіль залишалася сипучою, в неї часто додають хімічні добавки, назви яких, швидше за все, відіб’ють у вас апетит.

Набагато корисніше для здоров’я морська сіль.

Вона коштує дорожче кухонної, але за своїми якостями перевершує її в рази. По-перше, морську сіль не піддають ніяким хімічним очисткам. У ній немає шкідливої ​​хімії, зате багато мінеральних речовин, які знижують рівень хлориду натрію до 60-70 %. І це ще не все. Присутній в морській солі бром перешкоджає затримці рідини в організмі, а значить, морську сіль можна рекомендувати при схудненні.

Морська сіль завжди краще звичайної, але існує ще один вид солі, так званий Кала Намак або чорна індійська сіль, яку продають у магазинах індійських спецій і на сайтах здорових продуктів, таких як iherb.com

Ця сіль темного кольору, іноді пурпурна або бура. Рівень хлориду натрію в Кала Намак всього 15-20 %. Така сіль має специфічний запах, але в стравах він зовсім не відчувається. Кала Намак покращує травлення і не затримує рідину. Це найбезпечніша сіль, яку ви можете сьогодні знайти в магазинах. Тільки не переплутайте її з новомодними кам’яними, гімалайськими і рожевими солями. Вони відрізняються від найдешевшої кухонної солі тільки відсутністю етапу очищення, а вміст хлориду натрію в них також високий.

Оставить ответ

Copyright © 2016 argprint.com.ua - Блог для жінок