Виготовлення кексів і тортів для вегетаріанців

0

Вегетаріанські страви можуть бути не менш апетитними , якщо додати незвичайні продукти харчування. Ті , хто не може їсти яйця і молоко через алергію , а не тільки за своїми моральними переконаннями завжди шукають способи приготувати випічку згідно свого списку продуктів . Добре , якщо про вас подбали виробники або замовлення тортів задовольнять всі ваші вимоги , значить, ви можете спокійно ласувати , не замислюючись про зміст продуктів. Але є відчайдушні домогосподарки , які повинні все зробити самі, своїми руками і пригостити домочадців домашньою випічкою .

Виготовлення кексів і тортів для вегетаріанців

Корисні страви з тіста увазі такі інгредієнти як цільна борошно або борошно спельта ( полба ) , а також замість вершкового масла найкраще взяти рослинне масло. Але є й інші продукти , які перетворюють звичайний кекс або торт в вегетаріанський продукт. Крім того , що в них немає жодного інгредієнта тваринного походження , така випічка допомагає тримати рівень холестерину в нормі , а також підійде тим , хто чутливий до молока і яєць.

 

Для випічки краще використовувати 70 -ти відсоткову цільну борошно , яка допомагає пирогів або кексу піднятися без яєць. Це не означає , що потрібно використовувати 70 % цільною і 30 % білого борошна , а те, що в цілісній борошні має бути на 30 % менше висівок.

Кекс може бути повітряним за рахунок використання чорниці або будь-який інший ягоди. Можна замінити чорницю ½ склянки родзинок і ½ склянки дрібних шматочків гіркого шоколаду або 1 склянкою яблук , з додаванням кориці.

У кексі яйця можуть замінити банани , тільки з однією умовою — вони повинні бути стиглими і без коричневих плям. Занадто стиглі банани можуть зіпсувати смак пирога і викликати гіркий присмак.

Замість коров’ячого молока можна використовувати кокосове або будь-яке інше вегетаріанське молоко ( рисове , соєве ) .

Заміною соняшникової олії може служити кокосове масло , яке надає кексів повітряну і нежирну текстуру. Для цього також можна додати мелений мигдаль , а недолік яєць може відшкодувати харчова сода.

Приготуйте кекс з чорницею у формі для інгліш — Кейко , можна також розлити тісто в силіконові форми для мафінів .

Вегетаріанський кекс з чернікою

 

склад:

2 стиглих банана

1 / 3 склянки цукру ( коричневого)

1 / 3 склянки кокосового молока

¼ склянки кокосового масла (холодного віджиму )

1 ½ склянки цілісної муки 70 %

1 ½ чайної ложки розпушувача

Щіпка соди ( менше чверті чайної ложки)

1 / 3 склянки мигдалевого порошку

1 стакан заморожених або свіжих ягід чорниці

Приготування:

1 . Розігріти духовку до 180 градусів.

2 . За допомогою блендера подрібнити банани , цукор , молоко і кокосове масло і збити до кремоподібного стану .

3 . Окремо змішати борошно , розпушувач , соду і мелений мигдаль , помішуючи додати їх до кремовою масою і розмішати.

4 . Перекласти суміш у змащену олією і посипану борошном форму для інгліш — кейк .

5 . Випікати протягом 40 хвилин до рум’яної скоринки. Кекс смачний поки теплий або розігрітий .

 

Схожі записи:

Оставить ответ

Copyright © 2016 argprint.com.ua - Блог для жінок