Яблука — користь і шкода

0

Найдоступнішим з усіх фруктів для нас є яблуко. Виділяється цей фрукт різноманітністю сортів — це і кислі, і кисло-солодкі, і солодкі плоди. Прийнято вважати, що кислі сорти яблук не варто їсти при підвищеній кислотності, а солодкі — при підвищеній. Однак, існує думка, що яблука здатні регулювати кислотність.

Яблука - користь і шкода

Велика кількість вітамінів дозволяє називати яблуко цілющим. І все ж зловживати яблуками не варто, ні за яких обставин. Досить 2-3 невеликих плода в день, щоб зміцнити організм і провести профілактику простудних захворювань.

Різноманітні і страви з використанням яблук. Наприклад, всім відома шарлотка — яблучний пиріг. Також відомі різні компоти, і навіть яблучний чай. Дуже популярні печені яблука — щоб їх приготувати, досить вирізати з плоду серцевину і заповнити її цукром і корицею. Звичайно, при термічній обробці яблуко втрачає частину своїх цілющих властивостей і стає більш калорійним, але все ж користь від такого ласощі є.

В давнину печеними яблуками лікували сухий кашель і запори. Найдавнішим способом консервації яблук вважається висушування. Нарізані на тонкі часточки яблука висушуються на марлі або іншому полотні, не варто робити це на відкритому сонці. Потім їх можна підсушити в духовці на слабкому вогні (близько 85 градусів). Потім потримати тиждень в закритому посуді або мішках. Після чого яблука рекомендується повторно підсушити в духовці, але вже при більш високій температурі. Уникайте покупних сушених яблук, так як виробники для кращого збереження продукту обробляють їх під час сушіння палаючої сіркою, така обробка вкрай шкідлива. Не купуйте імпортних яблук, так як для кращого збереження і транспортування, їх зривають недозрілі. Також дуже токсичний віск, яким натирають яблука. Краще купувати свої яблука, нехай вони і не такі гарні. Відмінна якість яблук можна визначити за червоточинки. Тільки такі плоди здатні принести користь нашому організму.

Оставить ответ

Copyright © 2016 argprint.com.ua - Блог для жінок