Ягоди Асаї — унікальне джерело здоров’я

0

Як тільки не називають маленьку фіолетову ягідку зовсім недавно відкриту європейськими послідовниками здорового способу життя: «амазонська перлина», «бразильська віагра», «фонтан юності», «королівська супер-ягода». Всесвітній «бум здоров’я» спровокував появу цього дива природи після опублікування результатів дослідження властивостей асаї в 2004 році. На сьогоднішній день ця ягода міцно зайняла перше місце за вмістом антиоксидантів серед всіх натуральних продуктів.

Ягоди Асаї

Давайте докладніше дізнаємося про її походження та унікальні властивості.

По-перше, вимовляти назву ягоди слід, роблячи наголос на останній склад — асаї. Іноді зустрічається назва акаї. Це маля виростає на південноамериканської пальмі Асаізейро, яка виростає до 30 м. Даний вид пальм зустрічається в тропічних лісах Пріамазонья, ближче до дельти річки. Регіон комерційного вирощування — Бразилія, де ягоди називають «бразильським молоком».

Асаї формуються у великі грона, зовні віддалено нагадують виноградні. Урожай ягід з одної пальми становить від 4 до 7 кг. Місцеві жителі збирають їх вручну, так як ягода занадто ніжна. Темно-фіолетовий округлий плід чимось нагадує дрібні виноградини або чорницю. Невелика кількість м’якоті формується навколо досить великої кісточки. Якщо говорити про смак асаї, то описати її трохи важко. Одні відзначають схожість з малиною або ожиною, інші відчувають нотки горіха і гіркого шоколаду, треті акцентують увагу на злегка солоному смаку.

У себе на батьківщині асаї вживають у їжу свіжими, роблять з них соки та енергетичні коктейлі, додають у морозиво, десерти, соуси і пироги. Аборигени називають Асаізейро «деревом життя» і це, дійсно, так. Що ж корисного в «перлині Амазонії»?

 

Ягоди асаї: корисні властивості

 

«Пілюлька вітамінів» іноді називають асаї. Ви тільки вдумайтеся в цифру — (!) 3000 компонентів містить цей маленький плід. Ягоди Асаї містять в вигіднішій кількості антиоксиданти і амінокислоти, незамінні жирні кислоти і білки, рослинні стероїди і волокна, мінерали і вітаміни.

 

Ягоди асаї: серцево-судинна система

 

У зв’язку з високим вмістом рослинних стероїдів і кислот омега-3/омега-6 (майже 50% від об’єму) вживання ягід асаї значно знижує рівень холестерину, захищає від атеросклерозу та ішемічної хвороби, аритмії і високого тиску.

 

Ягоди асаї: очищення і схуднення

 

Поліпшується травлення, виводяться шкідливі токсини, спалюються калорії, відбувається помітне зниження ваги. При регулярному прийомі асаї їжа краще засвоюється, а прискорення обміну речовин допоможе забути саме поняття «надмірна вага». Волосся, нігті і шкіра стають ідеальними, завдяки надходженню великої кількості мінералів і вітамінів.

 

Ягоди асаї: енергія

 

Асаї — джерело колосальної енергії для людського організму. Регулярне вживання диво-ягід дозволять вам буквально «літати» з ранку і до пізнього вечора. Ви забудете, що таке сонний настрій вранці і раптові напади втоми в середині дня.

Є відомості, що завдяки цій властивості, ягоди асаї приймають всі спортсмени Бразилії. А ще прийом асаї стимулює розумову діяльність. Під час серйозних інтелектуальних навантажень ними можна замінити традиційні кави і шоколадки. Користі буде набагато більше.

 

Оставить ответ

Copyright © 2016 argprint.com.ua - Блог для жінок *** З питань розміщення реклами -