Як підготувати свій організм до зими?

0

Осінь — сезон коренеплодів. Згідно китайській медицині це період самоаналізу і підготовці організму до зими. Коренеплоди містять мало калорій , багаті вітамінами і підходять для приготування будь-яких страв.

Як підготувати свій організм до зими?

сімейство цибулевих

Всі члени сімейства цибулевих багаті сполуками сірки , які дають їм особливий запах , а також ефірні масла. Серед них існують зелений і ріпчасту цибулю і цибулю- порей , червоний лук , лук -шалот , часник , черемша .

Рослини з сімейства цибулевих сприяють хорошому кровообігу , допомагають здоров’ю дихальної системи і борються з бактеріями і вірусами. Крім цього вони містять кверцетин , який є важливим антиоксидантом. Лук краще зберігати в сухому і прохолодному місці. А цибулю- порей краще купувати молодий і жорсткий на дотик , добре промиваючи стебла . Після цього його можна зберігати кілька днів у холодильнику.

Редис і редька

Ці овочі дуже багаті антиоксидантами , які служать профілактикою ракових захворювань , особливо , редис з червоною шкіркою. Белоцветного коренеплоди трохи гострі і згідно китайській медицині допомагають здоров’ю. Восени вони мають більш жорстку текстуру і м’яку гостроту . Також останнім часом поширюється ще один вид — чорна редька .

топінамбур

Топінамбур ще називають соняшником клубненосного або єрусалимський артишок . Топінамбур є членом семействаJerusaleartichokes соняшнику і нагадує картоплю. Він позитивно впливає на метаболізм і зменшує потребу в солодкому . У стародавні часи використовувався як ліки для діабетиків , оскільки містить інулін . Інулін — це клітковина , яка використовується для розвитку дружніх бактерій в травній системі .

Бульби топінамбура важко очищаються і тому краще вживати їх відразу з грядки , переконавшись , що вони тверді і не м’які . Зберігати їх краще в провітрюваному і темному приміщенні.

Картопля

Картопля в основному містить вуглеводи , які переходять в цукор і забезпечують нас енергією. Якщо його з’їдати з шкіркою , то можна в невеликій кількості отримати білок і клітковину. Також картопля збільшує рівень серотоніну в крові, що сприяє почуттю ситості. Середній бульба картоплі містить 70 калорій , якщо не додавати масло або не готувати з нього чіпси. Також він багатий калієм , який сприяє зниженню артеріального тиску та інших вітамінів і мінералів. Не можна вживати картоплю з зеленими плямами на шкірці , це вказує на високий вміст соланіну , який може викликати головні і суглобові болі .

З’явився новий сорт картоплі фіолетового кольору добре підходить для варіння та випічки , а також для приготування в мікрохвильовій печі. Фіолетовий картопля має м’якою структурою і нагадує за смаком каштани. Він містить антоціани — важливі антиоксиданти і за рахунок високого відсотка сухих речовин не вимагає тривалого приготування.

Солодка картопля ( батат )

Солодкий картопля в останні роки став конкурентом звичайної картоплі . Він солодший , але вже 5000 тисяч років китайська sweetpotatoмедіціна вважає його більш корисним діабетикам. В останні роки медичні дослідження підтвердили , що батат викликає пониження цукру в крові і більш корисний , ніж картопля для людей з цукровим діабетом. Також солодка картопля містить більшу кількість харчових волокон.

Буряк

Буряк дуже важливий овоч , він зміцнює кровоносну систему , рекомендується в ситуації анемії і при слабкості і блідості . Буряк дуже ефективна в лікуванні закрепів , рекомендується при каменях у нирках і проблемах з простатою . Вона багата антоцианами , які протидіють ракових захворювань. Також буряк містить харчові волокна , вітаміни і мінерали такі як: калій , залізо , фолієва кислота і магній.

морква

Всі ми знаємо помаранчеву моркву , без якої не обходиться практично будь-яку страву , а останнім часом популярними стає біла і фіолетова моркву. Біла морква або білий корінь , називається « пастернак » , володіє солодкуватим смаком і містить велику кількість вітаміну С, калію і фолієвої кислоти. Зберігається в плівці до двох тижнів в холодильнику.

Фіолетова морква по харчової цінності схожа на помаранчеву , але особливо багата антоцианами і бета- кератином .

Оставить ответ

Copyright © 2016 argprint.com.ua - Блог для жінок *** З питань розміщення реклами - front2back2@gmail.com