Як правильно користуватися електроплитою

0

У сучасних багатоповерхових будинках олівцях замість газових плит встановлені електроплити. Як правильно ними користуватися знають не всі, і поки прийде досвід, вибіжить не одна каструля молока. На відміну від газового пальника, на електроплиті температуру кипіння відразу не відрегулюєш. Щоб без проблем готувати їжу на електричній плиті необхідні спеціальні навички.

3184

Для приготування їжі необхідний спеціальний посуд. Каструлі повинні бути з рівним дном, яке відповідає розміру диска плити. Посуд з круглим дном, казанки та довгасті сотейники для електричних плит не придатні. Посуд має бути чистою, а зовні ще й сухою.


Якщо у вашій кухні встановлена ​​електрична плита, низькі каструлі для приготування перших страв купувати не слід. Справа в тому, що наповнювати посуд водою до верху не рекомендується, щоб під час кипіння вона не втекла на диск. Найнадійніший спосіб попередити таку неприємність, наливати води до половини каструлі.

Як уберегти молоко під час кип’ятіння? Доводити молоко до готовності слід вже з вимкненим диском. Найнадійніший спосіб запобігти уникнути молока з каструлі, придбати алюмінієву каструлю з довгою зручною ручкою і бути на чеку. Тільки молоко почне підніматися, знімемо каструлю з електричного диска.

Приступаючи до приготування їжі на електричній плиті, слід враховувати той факт, що диск нагрівається поступово і охолоджується повільно. Тому готуючи продукти для приготування супу, диск включимо заздалегідь, це заощадить нам час. Щоб заощадити електроенергію, плиту вимикаємо за кілька хвилин до закінчення варіння. До співвідношенню часу Ви поступово звикнете, для цього потрібна практика. Все у Вас вийти, і буде смачним суп!

Приготувати смажену картоплю на сковорідці треба при падаючої температурі. Розігріємо сковорідку, наллємо масло, картопля висиплю на сковорідку, і через невеликі проміжки часу будемо зменшувати температуру. Закінчувати приготування страви будемо при вже вимкненому диску.

В електричній духовці можна гасити і запікати продукти, а ще випікати різні борошняні вироби. Для борошняних виробів духова шафа попередньо нагріємо до вказаної температури. Для гасіння та приготування запечених страв можна ставити каструлю з підготовленими продуктами в холодну духовку і одночасно включати плиту в мережу.

Для приготування страв у електродуховці зручно користуватися сотейник з чавуну. Запікати рибу, м’ясо, сало та інші делікатеси можна також на деку, загорнувши або прикривши їх фольгою. Мити електричну плиту і духовку слід після відключень її від мережі.

Схожі записи:

Поделиться.

Оставить ответ

Copyright © 2016 argprint.com.ua - Блог для жінок