Як ми раніше обходилися без різних бульйонних кубиків і порошків , які роблять суп насиченим і апетитним ? Багато господинь вже настільки звикли додавати в будь-яку страву розрекламовану і не зовсім корисну спецію , що без цього їм все здається пісним .
І хоча зараз багато хто якраз дотримуються посту , все-таки не упустять момент загустити свій соус або суп порошкової сумішшю. Думаю , що при дотриманні посту потрібно вибирати корисні продукти , а не тільки дозволені . Наприклад , котлети з капусти пісні теж не обов'язково постачати додатковими порошковими добавками , так як вони містять зелень і часник , тобто природні спеції. А більшість відомих нам бульйонних кубиків і сумішей приправ містять глютамат натрію і ще купу всяких некорисних добавок.
Звичайно , в житті трапляються ситуації , коли потрібно заощадити на обіді або ви просто не встигли купити курячі ніжки , а також у вашій кухні не знайшлося свіжих спецій і простіше вдатися до готового порошку , дві ложки якого додають супу аромат і смак. Тому краще заздалегідь приготувати спеції і тримати на випадок , коли вам знадобиться домогтися насиченого смаку , що не вдавшись до промислових добавкам , у складі яких ви навряд чи можете бути впевнені.
У звичайної невеликий ступі можна приготувати власну приправу з чорного перцю або сушеної кінзи , а також червоний солодкий перець перетворити на паприку. Для тих , кому подобається смак грибного супу , можна приготувати приправу з сушених грибів . Такий порошок підійде для приготування соусів або підлив, та й супи будуть незвичайно ароматними .
Для приготування грибного порошку найкраще підійдуть сушені гриби шиїтаке , а також білі гриби , одних печериць буде недостатньо для смаку і аромату. Якщо ви перемелюєте гриби в спеціальному измельчителе для спецій , то від'єднайте ніжки , в них занадто багато волокон. Додайте лавровий лист , а також можна підсушити протягом доби порізану кінзу або петрушку. Можна додати велику сіль для того , щоб було легше перемелювати спеції , але зменшити кількість , якщо у вас високий тиск.
Грибний порошок (приправа для супу)
Склад: mushrooms
8 грибів шиітаке
1 столова ложка сухої кінзи
1 лавровий лист
Щіпка мускатного горіха
½ чайної ложки крупної солі
Приготування:
- Відокремити ніжки від грибів
- Всі інгредієнти перекласти в подрібнювач для спецій або ступу і зробити порошок.
- Зберігати в скляній банці.