Як розширити асортимент страв і не порушити дієту?

0

При зниженні ваги у нас можуть виникнути проблеми з мотивацією через приїлися одноманітних страв. При цьому якщо ми розширюємо свій щоденний асортимент, то цілком ймовірно, що почнемо з’їдати більшу кількість їжі. Як зробити так, щоб ми їли не одне і те ж день у день і худнули?

Як розширити асортимент страв і не порушити дієту?

Уже давно відомо, що коли ми їмо зі шведського столу, то з’їдаємо більше, ніж, якби замовили одну порцію особисто для себе. Так само відбувається і з вибором під час домашнього обіду. Краще дізнатися, як варити пшоняну кашу на молоці, яка багата клітковиною і надовго залишає відчуття ситості, ніж поставити перед собою різноманітні страви і з’їсти їх за один прийом їжі (наприклад, хліб, масло, сир, фрукти і салат).

В дослідженні, проведеному в Оксфордському Університеті, учасникам першої групи було запропоновано обід з чотирьох різних страв: сосиски, хліб, масло і десерт з бананів і шоколаду. Другій групі запропонували з’їсти чотири порції з одним продуктом. Обидві групи їли до повного насичення.

Результати дослідження показали, що в групі, якій була запропонована різноманітна їжа, було з’їдено на 44% більше, ніж у тій, де учасники отримали один і той же компонент в чотирьох порціях. Страви на основі невеликого вибору продуктів харчування сприяють підтримці ваги на регулярній основі. Різноманітність вибору продуктів в щоденному раціоні може з часом сприяти розвитку ожиріння.

Іншими словами, обід, який складається з групи постійних продуктів, без надмірностей може стати важливим інструментом у плануванні харчування для збереження ваги або схуднення. Це значно зменшує апетит і зберігає почуття ситості.

Для того щоб розширити асортимент страв не купуйте великі кількості продуктів. Вибирайте на користь сезонних фруктів, які можуть зникнути з продажу, наприклад, цитрусові, гранати. А фрукти, які є на прилавку завжди, можуть почекати (банани, яблука). Купуйте тільки два види фруктів, щоб не піддатися спокусі і з’їсти занадто багато. Це стосується будь-якого виду продуктів. Купуйте обмежений асортимент продуктів, тим самим зменшуючи ризик переїдання.

Для того щоб уникнути пересичення одноманітними стравами, можна вносити невеликі зміни з доповненням знайомих продуктів. Наприклад, салат, який може змінитися з додаванням груші, граната або родзинок. Теж можна зробити з корисними пластівцями, які ви їсте на сніданок (з корисними харчовими волокнами), додайте в них свіжий фрукт або один вид горіхів.

Для обіднього меню можна замість звичайного салату, який йде до гарніру використовувати свіжі перці. Якщо дрібно нарізати помідори з цибулею, змішати з рисом, то всередину свіжого болгарського перцю можна скласти цю суміш з додаванням невеликої кількості оливкового масла. Вийде нове блюдо зі звичайних продуктів, які ви їсте кожен день.

Не перестарайтеся з різноманітністю продуктів і на вечерю. З’їжте блюдо з одного виду білкових продуктів або один вид салату. Під час схуднення або для збереження досягнутих результатів додавайте невеликі зміни в ваші звичні страви, щоб не вони не приїдалися.

Оставить ответ

Copyright © 2016 argprint.com.ua - Блог для жінок