Як схуднути на сироїдстві

0

До прекрасного здоров’я та ідеальної ваги ведуть різні шляхи. Один з них – перехід виключно на сирі овочі і фрукти. Звичайно, про сироїдство думки різні: одні кажуть, що це засіб зцілення й омолодження, інші запевняють, що людина повинна харчуватися традиційно: «Наші предки їли суп та кашу і ми будемо продовжувати в тому ж дусі».

food

Ми вирішили запитати про користь сироїдіння Марину Гладких, дівчину, яка пересівши на сиру їжу, схудла на 15 кг, зрозуміла що, все зробила правильно, і написала кілька книг про користь сироїдіння.

Марина, з чого почався ваш шлях до сироїдства? І чому ви не вибрали саме таку, я б сказала екстремальну форму, а не більш м’яку, наприклад, вегетаріанство?

Сироїдом я стала не за один день. Спочатку я поступово вводила в раціон сирі рослинні продукти. Почала з зелених коктейлів – фрукти і зелень, перемішувала в блендері з водою. Це було добавкою до мого традиційного харчування. А потім і зовсім відмовилася від вареної їжі.

До цього я кілька років була вегетаріанкою, але якісних змін в організмі не відбувалося. І тільки коли я перейшла на сироїдство, я відразу відчула потужні процеси оновлення в усьому тілі. Зниження ваги, повне перетворення, покращилися шкіра, волосся, нігті. З’явилося море енергії, радості. Що, втім, не дивно. Ензими, що містяться в сирих овочах і фруктах, дійсно творять чудеса.

Я не втомлююся повторювати, що живе харчування все одно у багато разів краще, ніж кока-кола, кава, чіпси, ковбаса і смажена картопля з хлібом. Я теж раніше вірила, що йогурт піклується про моє травленні, і якщо у мене проблеми з кишечником, значить, я просто мало купую йогурту (сміється). А тепер я змінила харчування, їм доступну і часто дешеву рослинну їжу: пшеницю, селеру, яблука, цитрусові, буряк, і відчуваю себе набагато краще. Та чого вже там говорити, тепер я відчуваю себе чудово.

Взагалі, сироїдство прийшло до нас з батьківщини вегетаріанства, Індії. Але ж там зовсім інший клімат. А в нас інший кліматичний режим, взимку – восени нам потрібні жирні продукти, які будуть зігрівати нас.

В області харчування дуже багато шаблонів, і я не кажу, що потрібно відмовлятися від них. Я всього лише пропоную урізноманітнити меню сирими продуктами, або замінити нездорову їжу на більш корисну . Наприклад, молоко з пакету замінити на горіхове молоко, варений борщ на сирий живий, шоколадні цукерки на десерти з сухофруктів. Уявіть скільки користі, а при цьому ще й смачно. А жирні продукти нам зовсім не потрібні. «Піч обігріву» включається саме на енергії живого харчування. Раніше я й уявити не могла, що буду бігати по снігу босоніж і не мерзнути. А ставши сироїдом, регулярно здійснюю пробіжки босоніж і, до речі, запрошую вас скласти мені компанію.

Цікаво дізнатися, з чого складається ваш раціон? Є думка, що сироїди харчуються дуже бідно.

Я п’ю зелені коктейлі з великою кількістю різноманітної листової зелені, трохи їм очищеного соняшникового насіння, овочів і дуже багато фруктів.

А як ви покриваєте потреба в жирах, білках, незамінних амінокислотах, які є тільки в м’ясі?

Чесно кажучи, я про це не думаю. Коли я їм рослинну їжу, я підкоряюся підказкам природи, і слідую її законам. Адже жоден звір або птиця не засмажують на вогні свою здобич і не ламають голову, де б їм роздобути В12 і як збалансувати своє харчування.

Чи буває так, що і при сироїдінні людина поправляється? Від чого це залежить?

Буває, очевидно, від того, що їсть занадто багато горіхів, рослинного масла, і від малорухливого способу життя. А може, внаслідок певних психологічних механізмів захисту, коли людина набирає вагу, щоб здаватися «більш вагомим».

Буває, що сироїди зациклюються на одному тільки фізичному рівні і своєму зовнішньому вигляді, забуваючи про внутрішнє, про душу, про свій духовний розвиток. Я вважаю, що в усьому повинні бути гармонія і рівновага. Сироїдіння гармонізує всі системи організму і зайва вага йде сам собою, тому що він зайвий.

Ще один підводний камінь сироїдства: вважається, що відсутність тваринних білків знижує рівень гемоглобіну.

Ми всі різні. Особисто у мене всі ознаки анемії – слабкість, запаморочення, сонливість , серцебиття, головний біль, задишка – всі вони зникли у мене після переходу на сиру їжу, тому тепер немає приводу для занепокоєння. Доведений факт – зелень, овочі, горіхи, соки, ягоди підвищують рівень гемоглобіну трохи краще м’яса.

Я ні в якому разі нікого не відмовляю їсти м’ясо і варену їжу. Я пропоную урізноманітнити своє меню натуральної рослинної їжею. І відчути різницю. Вибір робить сама людина.

Які рекомендації і застереження ви могли б дати тим, хто думає перейти на сироїдство?

Слухати свій організм, зберігати любов в душі, вивчати літературу і самостійно приймати рішення, підходить це вам чи ні.

Схожі записи:

Оставить ответ

Copyright © 2016 argprint.com.ua - Блог для жінок