Як вибрати каву, якщо ви хочете все зробити правильно

0

Якщо ви вперше пробуєте спешелті каву, високий ризик в ній розчаруватися. Її смак може здатися незвичним, занадто кислим, неміцним або просто дивним. Але це не означає, що весь спешелті кава вам не підходить. Просто ви вибрали не те, що вам подобається.

Щоб такого не сталося, важливо розуміти, на що звертати увагу при виборі кави.

З чого почати: вибираємо каву в чотири етапи

Вибрати відповідний сорт спешелті кофе для знайомства можна в чотири етапи.

Перший етап. Зрозуміти з молоком або без ви будете пити каву. Від цього залежить вибір сорту. Молоко краще додавати в більш щільний кави, тому для молочних кавових напоїв вибирайте зерно з обжаркой під еспресо.

Другий етап. Визначитися зі смаком, який ви чекає від кави:

  • покисліше або посолодше,
  • щільнішу обволікуючу або більш легку каву.

Не всі сорти кави однаковий по кислотності і щільності. Перед тим як вибрати каву, подумайте про те, який смак ви хотіли б отримати в чашці

Третій етап. Вирішити, яким способом ви плануєте заварювати каву. Краще почати з простих варіантів або використовувати ті гаджети і пристосування, які вже є вдома.

Ось десять можливих способів заварювання від простого до складнішого.

  1. У чашці.
  2. У крапельної кавоварці.
  3. У кавомашині.
  4. У капсульної кавоварці.
  5. У френч-пресі.
  6. У турці.
  7. У гейзерній кавоварці.
  8. У іммерсійній воронці.
  9. У аеропрессі.
  10. У воронці або пуровері.

Якщо це ваш перший досвід приготування кави, а вдома немає спеціальних пристосувань, заваріть її в чашці. Пам'ятайте про те, що мелена кава дає осад. Треба буде бути готовим до його присутності на дні чашки.

Не поспішайте купувати дороге обладнання. Почитайте про інші способи приготування, щоб зрозуміти, який вам цікавіше. Можливо, ви попросите у одного з друзів гейзерну кавоварку, захочете освоїти турку або зупинитеся на приготуванні в чашці.

Четвертий етап. Підібрати сорт кави, який буде відповідати очікуванням від смаку і підходить для обраного методу.

  • Легкий і кислий смак кави - Кенія і Ефіопія.
  • Середній по кислотності і щільності смак кави - Центральна Америка.
  • Некислий і більш щільний смак - Бразилія.

Якщо ви зовсім не хочете відчувати кислотність, можна спробувати каву, обсмажену під еспресо - в ній більше відчувається солодкість і гіркота.

Переконайтеся, що домашня кавоварка меле сама або у вас є кавомолка. Якщо кавомолки немає, краще купувати мелену каву.

На пачці зазвичай написано, під який спосіб приготування обсмажена кава - фільтр або еспрессо. Орієнтуйтеся на це. Кава, призначена для еспресо, також відмінно підходить для гейзерних кавоварок. А кава для фільтра ідеально розкривається усіма альтернативними способами заварювання - в крапельній кавоварці, френч-пресі, турці, пуровері, аеропресі або чашці.

Комментарии запрещены.

Copyright © 2016 argprint.com.ua - Блог для жінок *** З питань розміщення реклами -