Як вибрати в магазині правильний сік

0

Як правильно вибрати сік? У чому основна відмінність відновленого з концентрату соку від його ж колеги прямого віджиму? На що слід звертати увагу при його виборі, щоб замість корисного напою не купити коктейль з суміші барвників та консервантів?

YlgfNm-8h3I

Вибираючи соки від виробника, насамперед зверніть увагу на інформацію зазначену на етикетці. В першу чергу звертайте увагу на список документів, які регламентують виробництво даного напою. Згідно вимогам ГОСТу, виробник зобов’язаний вказати інформацію про спосіб виробництва продукту і позначити чи був напій відновлений із концентрату або ж виготовлений методом прямого віджиму. Ознайомитися з цією інформацією буває не менш важливо, ніж з весільним сценарієм на передодні свята.


Давайте розберемося в чому ж відмінність соку отриманого методом прямого віджиму від відновленого з концентрату.

Соки прямого віджиму виробляються шляхом віджиму фруктів або овочів, після чого застосовується метод швидкої консервації, завдяки чому зберігається велика кількість корисних для вашого здоров’я вітамінів. Виробництво напою прямого віджиму відбувається безпосередньо в місцях вирощування та збору овочів або фруктів.

Згідно діючих стандартів, в такий продукт забороняється додавання будь-яких синтетичних барвників, консервантів чи ароматизаторів.

Також слід звернути увагу на дату виробництва цікавить вас напою. Наприклад, томатний сік віджимають тільки з серпня по жовтень. Якщо на упаковці виробник вказав інший період, є вагома причина засумніватися в тому, що цей напій був проведений методом прямого віджиму. Скоріше всього перед вами продукт відновлений з консервантів.

Мабуть один з небагатьох, а, можливо, єдиний недолік такого соку — невеликий термін зберігання. В середньому він складає 1-3 місяці. Упаковка такого напою проводиться тільки в скляну тару.
Оптова ціна соків, вироблених методом прямого віджиму, зазвичай в 2-2,5 рази вище ніж кормових.

Напій відновлений із концентрату проводиться за допомогою випарювання води з свіжовіджатого соку. Після цього його знову нагрівають, остуджують і додають воду в такому ж обсязі, в якому її випарили на початку процесу приготування.

При такому способі виробництва губляться практично всі вітаміни і корисні речовини, тому згодом такий напій додатково витаминизируется штучним шляхом. Перевагою такого способу виробництва є тривалий термін зберігання, який становить приблизно рік.

В такому соку діючі стандарти допускають застосування цукру або солі в процесі виробництва. Проте використання консервантів, ароматизаторів або барвників також не допускається. Багато недобросовісні виробники все ж додають дані речовини в продукт, при цьому не вказуючи їх зміст на етикетці.

Виявити наявність таких речовин можна тільки в лабораторних умовах. У домашніх же умовах може допомогти тільки ваша особиста чутливість до доданим речовинам. Якщо у вас виникає відчуття сухості в роті — це дія підсолоджувачів, ароматизатори ж надають продукту неприродно сильний аромат. Погано помітний смак соку є наслідком додавання великого відсотка води. Наявність барвників можна визначити по фарбуванню порожнини рота і мови після вживання напою. Винятком є нектари, які виробляються з деяких екзотичних плодів.

Купуючи соки пам’ятайте, що не з усіх овочів, фруктів або ягід їх можна приготувати. Приміром з банана або вишні можна отримати тільки лише нектар або морс.

Схожі записи:

Поделиться.

Оставить ответ

Copyright © 2016 argprint.com.ua - Блог для жінок