З чим подавати спиртні напої

0

До спиртним напоям, які найчастіше бувають на нашому столі, відносяться горілка, коньяк, вина, лікери та пиво. Щоб не нашкодити здоров’ю слід пам’ятати, що подавати алкогольні напої необхідно з відповідними стравами, які гармонують саме з даним видом напою.

scho-podayut-do-shampanskogo_671

Горілка досить поширений алкогольний напій, без якого, мабуть, не обходиться жодне торжество. Алкогольний напій охолоджують до 10 градусів і подають в чарках ємністю 50 грам. Горілки не змішують з іншими спиртними напоями. Негативна дія алкоголю на організм людини добре нейтралізують квашені овочі. Вони також добре підходять і за смаковими якостями. Подавати горілку на стіл слід з м’ясними поживними стравами, рибою, овочевими салатами і закусками, грибами. Горілка добре гармонує з млинцями та пельменями.

 

Коньяк — це дорогий вишуканий напій з високими смаковими якостями. Коньяк на відміну від горілки подають на стіл при кімнатній температурі в кінці обіду або після десерту. Наливають його в широкі чарки і додатково зігрівають руками. Коньяк не п’ють, їм насолоджуються разом з шматочком шоколаду, шоколадної цукеркою, фруктами або цитрусовими плодами. Найчастіше коньяк подають з часточкою лимона або сиром. Крім того, коньяк добре поєднується з кавою! Особливо підходящим є кава без кофеїну розчинна, який не має потужного тонізуючого дії, при цьому володіє яскравими і насиченими смаковими якостями. Також коньяк можна подавати з міцним чаєм і різними лікерами.

Білі вина добре поєднуються з білим м’ясом, рибою і не рибними продуктами моря. Біле вино подають з холодними закусками. Червоне вино добре поєднується з шашликом, бараниною, дичиною і птахом. Напівсухі і напівсолодкі вина подають на стіл також з овочевими стравами. Напівсухі і напівсолодкі вина можна подавати з борошняної випічкою. Вино несумісне з соліннями, не сполучається з горіхами і сиром. Солодкі вина поєднуються з морозивом, фруктами, чаєм і кавою. Солодке вино також подають до десертів. Вишуканий вермут подають з фруктами.

В даний час на ринку представлений великий вибір пива різних сортів. Пиво відноситься до тих напоям, які не слід змішувати з іншими алкогольними напоями. Не рекомендується також змішувати різні види пива. Пам’ятайте, що цей напій має на організм сечогінну дію. З давніх часів пиво прийнято вживати з солоною рибою, солоними горішками і чіпсами, а це не правильно. За смаковими якостями продукти, звичайно, гармонують з пивом, але вони містять багато солі і сприяють затриманню рідини в організмі. У результаті ми отримуємо два протилежних дії на організм, що може зробити небажані збої в його роботі. Пиво подають на стіл при температурі приблизно 7 градусів. Воно добре поєднується з сухариками, жирними м’ясними стравами, дичиною, рибою, сиром і копченостями.

Лікери вживають після обіду як самостійний напій або в поєднанні з чаєм, кавою, додавши воду або лід.

Людина, добре контролює свої вчинки не зможе стати п’яницею. Чарочка коньяку у вихідний день, випита біля каміна не зробить його алкоголіком.

Схожі записи:

Оставить ответ

Copyright © 2016 argprint.com.ua - Блог для жінок