Рецепт низькокалорійної сирної запіканки із зеленню.
Добре блюдо для тих, хто худне!
• Творог знежирений (в принципі — любий) — 1 кг
• Щавель (можна менше, аж надто кислинку дає) — 1 Пуч.
• Зелень (петрушка, кріп, кінза, цибуля зелена, шпинат, салат — все на ваш розсуд) — 300г
• Часник — 2 зуб.
• Помідор — 2 шт
• Сир твердий (тертий) — 200 г
• Спеції (паприка, орегано, сіль, перець)
• Капуста свіжа (маленький качан) — 1 шт
• Яйце — 5 шт
Приготувати всю зелень і промити. Бланширувати листя капусти (у листя вирізати тверду частину), щавлю і салату, тобто опустити на 1хв в киплячу воду.
Дати добре стекти воді
Творог збиваємо з яйцями віночком. А краще міксером (маса виходить більш ніжна). Всю зелень, яку ви приготували, ріжемо дрібно, а також бланшированну. Додаємо до сирної маси і змішуємо
Додамо 150г натертого сиру, порізаного крупно часнику. А також спеції. Викладаємо у форму, злегка змащену маслом. І в духовку, розігріту до 160 гр на 50хв.
Наріжемо помідори гуртками і посипаємо орегано. Дістанемо наш пиріг, укладемо зверху помідори, посипаємо сиром, що залишився, і знову поставимо в духовку ще на 15хв.
Ось таке «зелене» блюдо вийшло. Щавель дає кислинку, тому можна трохи менше (ось це по мені), а хто його любить — можна побільше.
Приємного всім апетиту!