Поки на дворі «літо», і можна дістати молоду кропиву, не пропустіть момент — зваріть смачні і корисні щі і наповніть організм вітамінами.
Інгредієнти (на 3 порції):
— Одна куряча грудка ;
— 3-4 картоплини ;
— Середня цибулина ;
— Молода кропива — великий пучок ;
— 2-3 курячих яйця (відварені круто) ;
— Сіль, перець, 2 листочки лавра.
1. Поставте варитися бульйон, як тільки закипить, злийте першу воду, і дайте знову закипіти. Зніміть піну і варіть ще 15 хвилин.
2. Нарізану картоплю покладіть у бульйон, посоліть за смаком.
3. Додайте нашатковану цибулину, варіть до повної готовності овочів.
4. Гарненько промийте кропиву холодною водою, після чого ошпарте окропом і дайте стекти воді.
5. Попередньо відварені на круто яйця дрібно порубати.
6. Кропиву злегка відіжміть і некрупно порубаєте (наріжте).
7. Відварене куряче філе вийміть з бульйону, наріжте невеликими шматочками і знову покладіть у бульйон.
8. Опустіть в бульйон рубану кропиву.
10. Потім додайте рубані варені яйця.
11. Після чого варіть зелені щі не більше 10 хвилин, а за 5 хвилин до вимкнення не забудьте додати листочки лавра.
12. Щі з щавлю подаються зі сметаною і зеленню.