«Чарівні» жироспалюючі супи допомагають худнути, тому що вимагають на перетравлення більше енергії, ніж вони дають.
Низькокалорійний суп швидко дає відчуття ситості, завдяки своїм обсягу і консистенції. Крім того, такі супи допомагають налагодити правильне харчування і привести не тільки фігуру, але і весь організм в порядок — вони очищають травну систему, виводять токсини і шлаки. А влітку — взагалі сама природа сприяє оздоровчій дієті на смачних і корисних овочевих супах.
Американські кардіохірурги навіть прописують такі супи своїм пацієнтам із зайвою вагою перед операцією, оскільки на такій дієті можна без шкоди і наслідків для здоров’я за тиждень скинути до восьми кілограм, і численні відгуки це підтверджують.
Жироспалюючі супи для схуднення: рецепти
Боннський суп:
Інгредієнти:
Петрушка;
3-6 шт. середніх помідор;
Корінь селери або 3-4 її стебла;
трохи білокачанної капусти — маленький качан,
6 шт. середніх цибулин;
2-3 зелених болгарських перці.
Готуємо так:
Дрібно кришимо всі овочі, заливаємо водою або бульйоном (нежирним м’ясним або овочевим) (так, щоб води було приблизно на третину більше, ніж овочів) і варимо до готовності овочів. Замість солі в суп можна додати будь-яку приправу з перерахованих: часник, чилі, перець, карі, тобаско, соєвий соус, кмин, коріандр. Цибулю можна спершу трохи обсмажити на оливковій олії.
Жироспалюючий суп зі шпинатом
Інгредієнти:
1 цибулина;
зубчик часнику;
рослинне масло;
300 г замороженого або свіжого шпинату;
125 мл молока;
125 мл вершків.
Готуємо так:
Дрібно кришимо і обсмажуємо цибулю і часник в каструлі на невеликій кількості рослинної олії. Додаємо шпинат, тушкуємо до тих пір, поки він не стане м’яким. Солимо, перчимо (не сильно), потім заливаємо молоком і вершками. Після того, як суп закипить, варимо протягом п’яти хвилин. Знімаємо каструлю з вогню, збиваємо міксером.
Студимо, їмо холодним, можна додати в тарілку скибочку лимона.
Наступні супи для схуднення відрізняються тільки складом продуктів, а готуються приблизно однаково, тому сам рецепт приготування ми дамо після перерахування інгредієнтів для кожного з трьох страв.
Капустяний суп
Інгредієнти:
половина качана цвітної капусти;
половина касана білокачанної капусти;
1 цибулина;
1 солодкий перець;
2-3 шт. моркви;
6-8 стебел селери;
Пів лимона (сік);
приправи, сіль і зелень за смаком.
Томатний суп
3 помідори;
0,5 кг білокачанної капусти;
1 шт. моркви,
30 г корінь селери,
2 зубчики часнику;
приправи, сіль і зелень за смаком.
Цибулевий суп:
6 цибулин, 2 помідори;
пів качана капусти;
пучок зелені селери,
2 шт. зеленого болгарського перцю.
Для трьох останніх супів першою справою подрібнюємо капусту.
Овочі заливаємо водою так, щоб вона їх повністю покривала. У процесі варіння також стежимо за тим, щоб вода не википала і при необхідності доливаємо воду. Воду солимо спочатку. Якщо використовуємо корінь селери, то додаємо її на самому початку варіння, зелень ж — наприкінці. Моркву, цибулю і перець дрібно ріжемо і злегка обсмажуємо в оливковій олії, а в цю зажарку додаємо перетерті помідори (краще без шкірки), приправи і лимонний сік.
Зелень завжди додаємо в наш жироспалюючий супчик останньою. Кожен з цих супів здобув безліч позитивних відгуків жінок, що стежать за своєю вагою. Головне, стежте за тим, щоб щотижнева втрата ваги не становила більше семи-восьми кілограм.