Зменшення кількості солі в продуктах захистить від інсульту і інфаркту

0

Скорочення кількості солі в продуктах харчування рятує життя , запобігаючи тисячі інфарктів та інсультів на рік.

Так , дані дослідження англійських вчених свідчать , що в період з 2003 року , коли почалася ініціатива щодо скорочення споживання солі , по 2011 рік, середнє споживання солі скоротилося на 15 % : від 9,5 грамів в день до 8,1 граму .

Зменшення кількості солі в продуктах захистить від інсульту і інфаркту

Вчені також виявили , що кількість смертей від серцево -судинних захворювань скоротилася на 40 % , а кількість інсультів — на 42 %. Крім того , значно впали показники середнього кров’яного тиску.

Протягом останнього десятиліття , харчова промисловість стала добровільно скорочувати кількість солі.

В результаті , рівень солі в таких продуктах , як хліб і бекон , впав на 20-40%. Крім того , знизилася загальна кількість попиту на сіль , оскільки споживачі стали більш обізнаними про її шкоду .

Сіль дійсно затримує воду в організмі. Поему особливо при схудненні важливо не тільки пити більше води , але і скоротити споживання солі. Особливо це актуально , коли ми робимо обгортання для живота і стегон.

Наприклад, у Великобританії , середня кількість споживання солі становить всього чверть чайної ложки в день для людини. Згідно з результатами дослідження , це допомогло уникнути 18 тисяч інсультів та інфарктів на рік , половина з яких стала б фатальною .

Втім , харчової промисловості все ще потрібно робити більше для захисту здоров’я людей.

З точки зору суспільної охорони здоров’я , це блискуча ініціатива , адже вона стосується всіх , змушуючи міняти те , що вони їдять. Успішна реалізація громадської охорони здоров’я є набагато ефективнішою , на відміну від лікування пацієнтів.

Схожі записи:

Поделиться.

Об авторе:

Оставить ответ

Copyright © 2016 argprint.com.ua - Блог для жінок