Дієта при атрофічному гастриті

0

Вибачте цей текст доступний тільки в “російська”. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Витончення слизової оболонки і порушення вироблення травного соку - це ті симптоми, які властиві атрофічному гастриту. Дана проблема вимагає корекції харчування: якою має бути дієта при атрофічному гастриті шлунку, наскільки серйозно вона урізує раціон?

v201309201623331118149.mp4-hq
Корисна інформація

Існують різні форми даного захворювання, і однією з найпоширеніших є антральний гастрит (слизова запалюється в пілоричному відділі шлунка). Дієта при атрофічному гастриті антрального відділу шлунка не має серйозних відмінностей від лікувального плану харчування, рекомендованого при інших формах захворювання (важливо лише враховувати, як саме змінилася кислотність шлункового соку).

Продукти рекомендується відварювати, запікати без скоринки, гасити. При зниженій кислотності допустимо обсмажувати їх (без панірування і без утворення скоринки). Їжу, що містить грубу клітковину, потрібно протирати. При зниженій кислотності норма солі становить 15 г на добу, а при підвищеній вона повинна бути трохи нижче. Температура подачі страв комфортна, харчування дробове.
Основа раціону

З категорії борошняних виробів дозволено вживати булочки з прісного тіста, білий хліб, прісне печиво, бісквіт. Іноді можна їсти пиріжки з м'ясом, солодким джемом, яблуками. Супи рекомендується готувати на овочевому відварі (при низькій і високій кислотності), на слабкому м'ясному бульйоні (при високій кислотності), на молоці. М'ясо можна відварювати, протирати в пюре, подавати шматком. Рибу подають у відвареному, смаженому (без панірування) або паровому вигляді. Можна готувати котлети та інші вироби з фаршу. Припустимо вводити в раціон нежирні ковбасні вироби, вимочену оселедець. Можна включати в меню молочні продукти середньої і низької жирності (при підвищеній кислотності кисломолочні продукти виключаються). З яєць допустимо готувати запечені в духовці або парові омлети. Також яйця можуть бути зварені некруто. Асортимент круп - рис, гречка, вівсянка, манка. Корисно вводити в раціон страви з овочів. При приготуванні салатів можна поєднувати овочі з м'ясом, сиром, шинкою. Дієта при атрофічному гастриті не виключає солодощів, але їх асортимент обмежений медом, цукром, киселями, желе, джемами. У неміцно заварені чай, какао і кави рекомендується додавати молоко або вершки. Можна пити соки. Жири представлені рафінованим рослинним і вершковим маслом.
Продукти під забороною

Дієта, що призначається при атрофічному гастриті, обмежує споживання деяких круп (це пшоно, кукурудзяна і ячна крупи, перловка). Виключаються боби. Протипоказані жирні продукти, гриби, копченості та консерви, овочі, стимулюють виділення шлункового соку і ягоди з дрібними кісточками.
Відгуки

Дієта при атрофічному гастриті зі зниженою кислотністю і з підвищеним її рівнем досить різноманітна. За умови постійного дотримання щадного раціону, стан хворого поліпшується.

Оставить ответ

Copyright © 2016 argprint.com.ua - Блог для жінок *** З питань розміщення реклами -