Корисні властивості апельсинів

0

Вибачте цей текст доступний тільки в “російська”. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Апельсин має антиоксидантні та омолоджують властивостями, він виводить з організму продукти обміну і токсини, тим самим попереджаючи старіння організму і розвиток багатьох захворювань.

apelsin-poleznye-svojstva

Відомо, що всього один апельсин на день забезпечує денну норму вітаміну С. Втім, ці дані дещо занижують гідності фрукта. У середньому за величиною апельсині вагою 150 грамів, аскорбінової кислоти набагато більше - не 100, а 130% денної потреби. І це ще не все.

У апельсині дуже багато харчових волокон, а це дуже важливо для тих, хто стежить за своєю вагою. Волокна допомагають створювати відчуття ситості: вони розбухають, збільшуючи об'єм їжі, і сприяють повільному виведенню вуглеводів. Після апельсина відчуття ситості зберігається до 4 годин. При цьому апельсини низькокалорійні - в одному фрукті міститься всього 70 - 90 калорій.

Для порівняння: чіпси, шоколадні батончики, що створюють приблизно таке ж відчуття ситості, містять більше 200 ккал на 100 гр. і велику кількість цукру і жирів.

Багато хто впевнений, що найбільше вітаміну С міститься в лимоні. Кислий смак лимону надає аскорбінова кислота, а раз лимон кисліші, то і аскорбінки в ньому більше. Логіка в таких міркуваннях є, однак, на ділі, лимон програє апельсину.

Концентрація вітаміну С в лимонах і апельсинах приблизно однакова, але з апельсинами ми його отримуємо набагато більше. Адже апельсини можна з задоволенням проковтувати хоч 10 штук поспіль, але мало хто їсть в таких кількостях лимони. Одна-дві часточки, які зазвичай додають в чай ​​містять лише 3-6% денної потреби в аскорбинке.

У не менш кислому лаймі вітаміну С приблизно стільки ж. А от у мандаринах аскорбінової кислоти в два рази менше, ніж в апельсинах - всього 45% денної норми. Однак, у порівнянні з іншими фруктами це все одно дуже багато.

Взагалі, в цитрусових багато й інших корисних речовин, таких, наприклад, як лімоноіди. Всупереч назві, вони містяться не тільки в лимонах, а у всіх цитрусових (надають їм легку гірчицю). Вчені активно вивчають цю групу речовин, і вже виявили деякі унікальні властивості. Так, в лабораторних умовах лімоноіди блокували розмноження злоякісних клітин потужніше, ніж ліки тамоксифен, що використовується при лікуванні раку грудей. Вчені вважають, що лімоноіди здатні допомагати і при інших пухлинах - рота, шкіри, легенів, шлунка, товстого кишечника. Також, вони можуть захищати від розвитку хвороб нервової системи, серця і судин, зберігають кришталик ока прозорим. І, що найцікавіше, у нещодавно опублікованому в США дослідженні стверджується, що лімоноіди здатні працювати в організмі дуже довго - 24 години. Далеко не всі ліки можуть діяти так довго.

apelsin 22

І, нарешті, в цитрусових багато фолієвої кислоти. У апельсинах і помело міститься 10-15% денної потреби, у Мінеолі - 80%. За змістом фолату Мінеола - чемпіон серед фруктів. І це варто запам'ятати, адже фолієва кислота головний жіночий вітамін. Особливо він важливий для молодих жінок, які збираються народжувати. Достатня кількість фолату в момент зачаття і під час вагітності запобігає розвитку вроджених вад у дитини. Крім того, фолієва кислота захищає від багатьох видів раку і зберігає еластичність і молодість судин. Це другий цитрусовий фактор після лімоноіди, що допомагає судинах. Але не останній.

Третій фактор - біофлавоноїди. Ці речовини так само нейтралізують шкідливі вільні радикали. І, нарешті, в цитрусових ідеально поєднуються калій і натрій. Калію багато, і він перешкоджає підвищенню тиску, підтримуючи його в нормі, а шкідливого натрію мало, і тому він не сприяє розвитку гіпертонії.

Взимку страйтесь з'їдати по 2-3 цитрусових щодня, влітку - хоча б один.

Оставить ответ

Copyright © 2016 argprint.com.ua - Блог для жінок *** З питань розміщення реклами -