Запечена цілком птиця на святковому столі завжди в центрі уваги. Хай це не гусак або індичка , а хоча б навіть і курча , але зате в сирі ! 🙂 До речі , цією стравою можна порадувати своїх близьких і в звичайні дні (оскільки готується воно досить швидко і вельми просто) .
необхідні продукти
- Один цілий курча
- одне яйце
- 2-3 столові ложки тертого сиру
- 2 столові ложки борошна
- 0.5 склянки панірувальних сухарів
- Зелена цибулька , петрушка , кріп
- Перець червоний мелений
- сіль
Приготування курчати
- Відокремлюємо білок яйця від жовтка.
- Сиплемо в білок сіль і збиваємо.
- Змішуємо сир , перець , борошно і сухарі.
- Мажемо курчати збитим яєчним білком і обвалюють у сухарях.
- Викладаємо на деко і ставимо в розігріту духовку. Або поміщаємо курчати на грати , розташовану над деком в духовці.
- Запікаємо птицю до золотистого кольору.
Ось такий от рецепт приготування курчати. До речі , подавати на стіл птицю варто , прикрасивши зеленню. На блюдо навколо можна також викласти трохи зеленого горошку , скибочки вареної моркви , яйця огірків .