Нут – відмінне джерело рослинного білка

0

Вибачте цей текст доступний тільки в “російська”. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Цю зернобобову культуру важко назвати популярною серед наших співвітчизників, хоча останнім часом вона знаходить у нашій країні все нових поціновувачів. Сподіваюся, після цієї замітки нут спробуєте і ви. Продукт це не тільки поживний і здоровий, але і дуже смачний.

Нут – відмінне джерело рослинного білка

Нут їдять в країнах Близького Сходу та Північної Африки. Там з нього готують хумус, фалафель або перемелюють, отримуючи нутове борошно.

У нуті міститься 9 грамів білка на 100 гр. Це багато. Високий вміст білка робить продукт прекрасним замінником м'яса у вегетаріанській дієті. А ще нут багатий залізом, калієм, фосфором і вітамінами групи B. Однак гурманів більше приваблює не стільки поживна цінність нуту, скільки його приємний, злегка горіховий смак.

У наших краях нут використовують для приготування салатів, додають в супи, готують його як гарнір до м'ясних і рибних страв. Продукт чудово поєднується з оливковою олією, чебрецем, петрушкою, мускатним горіхом і багатьма іншими приправами.

Найпростіший спосіб приготувати смачний білковий салат з нутом:

Замочіть нут на ніч, потім відваріть його в киплячій воді протягом 2-3 хвилин.

Дрібно наріжте болгарський перець, помідори, червону цибулю, трохи часнику, петрушку, змішайте інгредієнти з вареним нутом. Додайте оливкову олію, винний оцет або лимонний сік. Приправте перцем. Вийшов прекрасний білковий салат.

Калорійність нуту на 100 гр продукту: 164 ккал.

Оставить ответ

Copyright © 2016 argprint.com.ua - Блог для жінок *** З питань розміщення реклами -