Вега-молоко. Мигдальне

0

"Пийте, діти, молоко, будете здорові!" - так наші мами вчили нас у дитинстві. Але, насправді, молоко для дорослого організму не найкраща їжа, так воно містить високий відсоток казеїну. Казеїн погано засвоюється і утворює в організмі слиз, на відміну від сироваткових білків, які містяться в кисломолочних продуктах. Також, з віком у людей погано засвоюється лактоза, на яку багате молоко. Для дорослої людини кращим вибором буде козяче молоко. Воно практично не містить альфа-1s-казеїну (джерело алергічних реакцій на коров'яче молоко), а вітамінів і макроелементів в ньому в рази більше. Однак, і ним не слід зловживати.

MG_1662

 

У Штатах і країнах Європи дуже популярна тема харчування без молока і молочних продуктів (dairy free). Це важливо не тільки для людей, які в принципі не вживають молочні продукти (вегани), а також для всіх, хто стежить за своїм здоров'ям.

 

Я пропоную приготувати горіхове молоко, а саме мигдальне. Таке молоко дуже корисне, його можна пити в піст, готувати з ним випічку, молочні коктейлі і т.д. Таке молоко не містить лактози і холестерину, зате містить багато вітаміну Е, кальцію, ненасичених жирних кислот.

 

Що потрібно (на 0,5 літра):

 

- 0,5 ст мигдалю

- 2 ст чистої води

- Мед, фініки за смаком

- Марля для фільтрації

 

 

Рецепт

1. Промийте мигдаль і залийте його очищеною водою, з фільтра або бутильованою. Це дуже важливо, так як мигдаль частину води вбере. Залиште на 3 години або на ніч. Вранці воду злийте, мигдаль всипте в чашу блендера і влийте 2 склянки води.

 

2. Проверніть пару хвилин в блендері. Отримуємо молоко, а зверху буде пінка. Додайте за смаком мед або фініки, проверніть в блендері ще раз. Марлю складіть в 4 шари, закріпіть на високій ємності або мірній склянці. Не забувайте, що готового молока у нас буде півлітри.

 

3. Проціджуємо наше молоко, добре віджимаючи мигдальну макуху. Hе викидайте її. Просто дайте їй висохнути пару годин, потім просушіть в духовці або на тефлоновій сковороді на малому вогні, помішуючи. Проверніть в блендері і отримаєте мигдалеве борошно, яке можна використовувати замість пшеничного.

Пийте мигдалево молоко, робіть на його основі смузі або коктейлі, будьте здорові і красиві.

 

 

Оставить ответ

Copyright © 2016 argprint.com.ua - Блог для жінок *** З питань розміщення реклами -