Види і марки справжнього абсенту. Як вибрати справжній абсент?

0

Абсент — дуже древній, незвичайний, містичний алкогольний напій, який пережив злети і падіння популярності — від повального захоплення до повної заборони. Класичний абсент — це дуже міцна спиртова настоянка (від 50 до 89%) на листках полину гіркого, анісу та інших трав, і містить галлюциногенну речовина туйон.

Ще в давнину спиртова полинова настойка використовувалася в лікувальних цілях і навіть вважалася панацеєю від усіх хвороб. Частка істини тут є — міцний алкоголь надає організму підтримку в боротьбі з простудними захворюваннями, а ефірні масла мають цілющу дію. Придбати абсент можна на сайті https://brandbar.ua/.

Абсент: історія створення

Сучасна історія цього напою починається в 1792, коли, чи то сестри Енріо, то чи доктор П’єр Ордінер, створили на основі давніх рецептів лікувальну настоянку, як ліки проти застуди — і тільки. Відбулася ця подія в Швейцарії.

Створювався як настойка

Винахідники назвали свої ліки «Зеленої феєю», вони, згідно сталій думці, зціляли не тільки тілесні, але й душевні недуги, зміцнювали чоловічу силу і допомагали спокушати прекрасну стать. Зрозуміло, з такою репутацією лікувальний еліксир швидко перетворився в алкогольний напій.

Популяризації абсенту сприяла криза класичного виноробства, надзвичайні відчуття від абсенту завдяки наявності туйону, можливість випити від дуже невеликих порцій. Поступово в напій почали додавати і інші трави: аніс, м’ята, фенхель, меліса, коріандр та інші — в залежності від фантазії виробника.

Отже, абсент може бути різного кольору:

  1. Зелений абсент. Це найбільш популярний колір, від смарагдового до ніжно-салатового. Такий колір є натуральним, його дає міститься в рослинних складових хлорофіл. Однак ця ознака нестійкий, хлорофіл може вицвітати, тому в класичний абсент часто додають різні харчові барвники.
  2. Янтарно-жовтий абсент. Виходить при вицвітання хлорофілу, до якого не підмішали добавки. Це не бракована продукція, а оригінальний рецепт, який має власну колірну гамму. Зовсім трохи барвника додають для додання яскравості і соковитості жовтого кольору.
  3. Рубіново-червоний абсент. У такий продукт додають екстракт граната, який надає напою незрівнянний рубіновий колір і дуже довгий неординарне післясмак.
  4. Блакитний абсент. Створюється шляхом додавання барвників, а не натуральних екстрактів. Цінується виключно за красивий колір, смак у нього нічим не виділяється.
  5. Білий абсент. Ще його називають «Таємний абсент». У період гонінь і заборон на цей напій, випускали продукт, хоч і містить туйон (через якого він так цінувався і в той же час піддавався забороні), але позбавлений хлорофіловий забарвлення і має невинний вигляд простого алкоголю
  6. Чорний і коричневий абсент. Для настойки використовують не верхню частину полину, а його коріння, а також екстракт чорної акації. Крім незвичайного кольору, цей різновид абсенту має солодкувату ягідну смакову гаму.

Комментарии запрещены.

Copyright © 2016 argprint.com.ua - Блог для жінок *** З питань розміщення реклами -