Як доглядати за посудом

0

Як і кожна річ, посуд вимагає ретельного догляду. Якщо ви не хочете щоб на вашій посуді з часом з'являлася накип і осад, а також щоб вона не дряпалася і відмінно виглядала, виконуйте поради, які наведені нижче в даній статті.

How to care for utensils

Емальований посуд.

Придбавши емальований посуд, прокип'ятіть в ній небагато підсолену воду, для того щоб ваша кухонне начиння прослужила вам довше (п'ять чайних ложок солі на один літр води). Щоб не потріскається емаль, не слід лити гарячу воду в холодну посуд, і навпаки, чи не лийте в гарячу емальований посуд холодну воду. Не варто ставити велику каструлю на маленьку плиту, через нагрівання тільки однієї сторони дна, емаль буде тріскатися. З тієї ж причини, потрібно покривати дно жиром. Емальований посуд легко чиститься дрібною сіллю, яку слід нанести на вологу ганчірку. Якщо потрібно відмити емальований посуд від пригорілих залишків їжі, то кращим способом буде прокип'ятити в ній воду з дрібкою харчової соди.

 


За допомогою оцтової есенції можна усунути накип, необхідно додати у воду дві чайні ложки і прокип'ятити цю воду в посуді.

Кришталевий посуд.

Для кращого блиску кришталевого посуду, після її миття, не зайвим буде протерти її шматочком вовняної тканини, з підсиненою синькою крохмалем. Відмивати кришталевий посуд найкраще не в раковині, як зазвичай, а в глибокій ємності, наприклад в пластмасовому тазу. Це дозволить захистити посуд від подряпин і сколів. Промиваючи кришталевий посуд, не потрібно використовувати гарячу воду, інакше вона втратить свій привабливий вигляд. Небажано використовувати порошки, солі та соди - це дряпає поверхню скла. Щоб кришталевий посуд блищала, після миття, її краще обполіскувати в розведеною оцтом прохолодній воді, а потім дати висохнути природним шляхом. Зберігати скляний та кришталевий посуд краще окремо в коробках, щоб вона не втрачала свій яскравий зовнішній вигляд.

Сковорода.

Якщо ви бажаєте щоб ваша нова сковорода прослужила максимально довго, а їжа в ній не пригорає, розколіть її з жиром, а потім слід протерти її крупною сіллю. Для чищення сковороди, спершу протирайте її білим папером, потім очистіть крупною сіллю і врешті промийте водою. Що стосується чавунної сковороди: для того, щоб вона не іржавіла, після промивання її потрібно відразу ж висушити. Але якщо ви не змогли уникнути іржі, позбутися її не так вже й складно: змастіть сковороду маслом і розжарити її. Перед вживанням не забувайте обполіскувати навіть саму чисту сковороду. Це заради вашого ж блага.

М'ясорубка.

М'ясорубку буде легше відмити, якщо спочатку пропустити через неї білий папір, шматок хліба, цибулину або сиру картоплю.

Для кращої чистки всіх деталей, бажано покласти їх в підготовлений розчин приблизно на десять хвилин (розчин: одна ложка солі на два літри води), потім протріть в теплій мильній воді і в ув'язненні прополощіть окропом. Запам'ятайте! Не сушити м'ясорубку на плиті або іншому теплому місці, вона потемніє, і затупятся ножі.

Оставить ответ

Copyright © 2016 argprint.com.ua - Блог для жінок *** З питань розміщення реклами -