Як правильно снідати?

0

Нас з дитинства вчать снідати. Ясна річ, що з віком наш звичний сніданок зовсім манна каша, а набір страв, які ми вживаємо, щоб швидше поповнити запас енергії з ночі і до обіду не відчувати голод. Ну у всіх це так?

30

Однак, не всі люди розуміють на скільки важливий сніданок і як важливий набір страв і склад самого сніданку. Відносно недавно статистичними даними поділилися співробітники системи охорони здоров’я Росії, вказуючи, що в 2006 році за результатами опитування у великих містах 26% працюючих росіян з ранку не снідають. З них більшість просто вживає кави.

Про що цей говорить? Що чверть дорослого працюючого населення Росії просто не піклується про своє здоров’я. Сніданок невід’ємна частина здорового способу життя. Відмовляючись від сніданку, людина свідомо губить своє здоров’я.


Що таке здоровий сніданок?

В першу чергу це не кружка кави, а повноцінний розрахований за раціональності набір страв. Рецептів приготування сніданків безліч, але не сам рецепт є чільним. Тут саме визначальне є склад сніданку.

До складу сніданку повинні входити страви не рясно жирні, наповнені клітковиною і білками. До таких страв можна віднести безліч готових рецептів: булочкитости з джемами, яйця з нежирним сиром, м’ясні салати, картопля з різними гарнірами, відварений рис і т.д. В якості напою оптимально зарядити шлунок чим небудь кисломолочним або ж простим зеленим чаєм. Кава, тим більше, сублімаційний, який вживає більшість росіян, просто шкідливий для шлунка.

Існує група людей, які стверджують, що не можуть снідати, поки організм не прокинувся. Таким людям медики просто радять вставати трохи заздалегідь перед настанням робочого дня і в перші хвилини випивати трохи свежезаваренного міцного чаю. Цей трюк змушує ще не повністю прокинувся шлунковокишковий тракт заробити в звичайному режимі. І відразу ж з’явиться почуття голоду, який необхідно вгамувати перед робочим днем.

Отже, для правильного сніданку необхідно:

мати готовий до прийому їжі шлунок (якщо не можете відразу їсти, змушуйте себе підніматися трохи раніше і відразу випивати трохи чаю або кисломолочного продукту);
вживати тільки маложирную, але поживну їжу: білкова і вуглеводна, такі як: тости з джемами, рис, картопля з гарнірами, риба, м’ясні салати, яйця, сир, і т.д.;
все запивати кефіром або іншим кисломолочним продуктом або ж чаєм.

При правильному харчуванні ви не будете в дискомфорті. Організм завжди буде бадьорий і готовий для виконання важких повсякденних завдань. А це один із шляхів до успіху! Харчуйтеся правильно.

Схожі записи:

Поделиться.

Об авторе:

Оставить ответ

Copyright © 2016 argprint.com.ua - Блог для жінок