Як правильно вибрати мед?

0

Мед буває рідкий і кристалізований. Кристалізація меду — процес цілком природний, природний, на корисність меду вона не відбивається, але смакові якості злегка змінюються. Термін кристалізації залежить від різновиду меду, крім того, на швидкість впливає температура зберігання (швидше за все процес йде при температурі від +10 до +15 градусів). Більшість сортів меду кристалізується до Нового року (виключення — мед акації і каштана).

Вибираючи рідкий мед, візьміть ложку або паличку-пробник і зачерпніть трохи меду. Якісний мед від https://dimmedu.com.ua/ буде тягнутися безперервної ниточкою і утворювати гірку на поверхні банки. Якщо накручувати мед на паличку, то він буде лягати акуратними складками. Якщо ж мед не стікає повільно, а тече, як вода, ще й розбризкується, він або розбавлений, або викачане з вулика недостатньо зрілим (тому в процесі зберігання може заграти).

Запах меду повинен бути приємним. Пам’ятайте, що різні сорти меду пахнуть по-різному — залежно від того, з яких квітів-медоносів бджоли зібрали нектар. Інтенсивність запаху теж відрізняється: мед акації має ніжний, ледве вловимих ароматом, а гречаний мед має яскравий, різкуватий запах.

Колір меду, найчастіше, насичено-жовтий, деякі сорти мають бурштиновий відтінок, але нехай вас не бентежать і інші варіанти: так мед акації дуже світлий, а мед гречки — коричневий.

Смак меду різниться в залежності від його різновиди (при цьому рідкий і кристалізований варіанти одного сорту меду сильно відрізнятися не будуть, просто у рідкого варіанта смак і запах будуть більш яскравими). Враховуйте, що мед каштана трохи гірчить. А в цілому, звертайте увагу на відповідність сорту меду його смакових якостях.

Як рідкий, так і кристалізований мед повинні бути однорідними, без розшарувань.

У меді не повинно бути неприродних домішок. Допускається невелика кількість шматочків сот, які можуть потрапити в мед при переливанні з медогонки.

На поверхні рідкого меду допустимо невелика кількість бульбашок повітря. Вони можуть з’явитися при переливанні з однієї ємності в іншу. Велика ж кількість бульбашок в меді підкаже, що він почав бродити. Пам’ятайте, що натуральний, якісний, не розведенийводою мед бродити не може і не повинен, адже він має бактерицидні властивості.

Якщо взимку вам пропонують рідкий мед (НЕ акації і не каштана), значить, він розтоплений або розбавлений сиропом. У другому випадку корисність меду знижується, в першому ж — повністю втрачається, адже при термічній обробці руйнуються майже всі цінні речовини в меді.

В цілому, виробники меду і його цінителі дають два основних ради при виборі меду.

№1. Спробуйте мед — потримайте його по роті, проковтнути, відчуйте характерне першіння. Якщо смак меду вам подобається, викликає у вас відчуття, що тепло розливається по тілу, — швидше за все, мед якісний.

№2. Купуйте мед у перевірених виробників — тих, чия продукція вас ніколи не розчаровувала.

Оставить ответ

Copyright © 2016 argprint.com.ua - Блог для жінок *** З питань розміщення реклами - front2back2@gmail.com