Як тримати себе у формі в зимовий період?

0

Влітку, коли всі зайві кілограми на виду, змусити себе зайнятися спортом просто. Взимку ситуація йде по-іншому: всі недоліки фігури заховані під одягом і змусити себе піти в спортзал дуже складно. Так що ж робити, щоб не втратити форму за зимовий період? Вам допоможуть декілька корисних порад.

Як тримати себе у формі

Заняття спортом не повинно бути нудним. Виберіть якийсь цікавий курс. Щоб не сумувати на самоті на тренажері, відвідуйте заняття з подругою. Щоб зміцнити м’язи і додати тілу гнучкість віддайте перевагу йозі або пілатесу. Найефективнішим методом спалювання калорій і зміцнення серцево-судинної системи є велотренажер, до того ж цей вид спорту тонізує м’язи нижньої частини тіла.

Якщо у вас немає часу або бажання відвідувати фітнес-клуби, можна підтримувати себе у формі в домашніх умовах. Є безліч простих, але ефективних вправ, спрямованих на зміцнення різних груп м’язів. Крім того, не забувайте про прогулянки на свіжому повітрі. Почніть з 5-10 хвилин, але привчіть себе займатися щодня, а далі — збільшуйте час занять. Запорукою гарної фігури завжди було правильне харчування. Щоб не набрати зайвих кілограмів, в раціон потрібно включити, насамперед, різні супи, переважно овочеві. Не можна забувати і про білкову їжі — рибі і нежирне м’ясо. Їжа повинна бути низькокалорійною і багатою вітамінами. Щоб організм міг протистояти зимовим хворобам, йому потрібні і складні вуглеводи. Вони містяться в крупах: рис, гречка, любите макарони — вибирайте вироблені з твердих сортів пшениці. Вуглеводи, що містяться в солодкому і випічці, досить скоро перетворюються в жир, а не йдуть в енергію.

Тому потрібно обмежити споживання солодощів. Але організму все ж необхідні вуглеводи для живлення мозку і активності. Овочі, фрукти, сухофрукти, горіхи і цільно-зернові продукти наповнять енергією і налагодять роботу травної системи. Вживання 1-2 чайних ложок меду в день не тільки можливість поласувати, але і спосіб підвищити імунітет і навіть продовжити життя. Не потрібно обмежувати себе в смачній їжі, треба відмовитися від шкідливих жирів. Вони приносять нам тільки жирові відкладення і засмічення кишечнику.

Щоб виключити шкідливі жири м’ясо потрібно очищати від шкіри і сала. Вершкове масло вживати можна і навіть потрібно, але в невеликих кількостях. Не потрібно забувати про продукти, які здатні розщеплювати жир. Це грейпфрути та ананаси. Вони знижують апетит, тому їх потрібно їсти перед прийомом їжі, а іноді і у вигляді основного блюда.

Також потрібно пам’ятати, що зневоднення призводить до уповільнення процесу метаболізму, і схуднення йде повільніше. Для нормальної роботи організму важливо пити, причому чисту воду. Для нормального обміну речовин досить 1,5-2 літра рідини. Але солодкі напої та пакетовані соки не підходять, оскільки в них багато «порожніх калорій», і велика кількість цукру не втамовує, а навпаки розпалює спрагу.

Каменем спотикання в процесі схуднення найчастіше стають маленькі, здавалося б нешкідливі звички. Це, насамперед їжа перед монітором комп’ютера або телевізором. Поки наш мозок зайнятий засвоєнням нової інформації, він не контролює надходження їжі в організм, і це призводить до переїдання. Забудьте про перекушування. Харчуйтеся регулярно по 4-5 разів на день маленькими порціями, сидячи за столом і ретельно пережовуючи їжу. Відчуття насичення приходить поступово, тому важливо їсти не поспішаючи. Якщо ж вас все-таки тягне перекусити, замініть звичний бутерброд яблуком, сухофруктами, горіхами або чашкою зеленого чаю. Після великих застіль не зайвим буде зробити розвантажувальний день: пийте трав’яні настої і їжте фрукти. Обов’язково включіть в свій раціон знежирені кисломолочні продукти.

 

Схожі записи:

Оставить ответ

Copyright © 2016 argprint.com.ua - Блог для жінок