У кожного професійного кулінара є той безумовно необхідний набір інструментів, який необхідний йому для повноцінної роботи. Як не складно здогадатися, універсальний кухонний ніж займає в цьому списку далеко не останнє місце - скоріше навпаки, це фундамент, що дозволяє почати роботу.
Якщо хтось вважає за краще обходитися без спеціальних ножів для тонкої нарізки, для хліба, обвалочний або обробних, то ніж кухонний універсальний повинен бути на будь-якій кухні. Рекомендуємо вам один раз купити ніж універсальний високої якості (детальніше про ножи в Киеве за посиланням) і користуватися їм довгі роки, ніж купувати дешеві ножі, які будуть постійно тупіться і ламатися. Ми пропонуємо широкий вибір ножів, які виконані з сучасних високоякісних матеріалів і легко впораються з будь-якими продуктами. Хочете купити ніж універсальний кухонний? Заходьте в наш магазин і вам залишиться лише вибрати кращий з кращих.
Незважаючи на свою назву, універсальний ніж не може замінити собою всі інші - тут, як не можна краще, простежується філософія справжнього самурая, який повинен мати десятки мечів для різних ситуацій. Майстри компанії Samura дають таке трактування цього типу клинків: універсальним кухонним ножем ви можете виконувати будь-які операції і до того ж дуже успішно, однак для більш складних дій - наприклад, відділення м'яса від кістки або нарізки делікатних овочів, - краще взяти спеціалізований клинок.
При виборі універсального кухонного ножа слід брати до уваги такі критерії:
- Довжина. Коливається в межах від 120 до 150 мм з кроком в 5 мм. Якщо ви звикли до невеликих ножів, то зверніть увагу на моделі поменше - існує навіть негласне правило: чим менше у кухаря долоню і коротше пальці, тим компактніше повинен бути ніж.
- Матеріал. Для леза - це сталь (одно- і багатошаровий) або кераміка, а для рукояті варіантів набагато більше. Як правило, стандартним комплектом вважається одношарова сталь і рукоятка з ABS-пластика (вогнетривкий, міцний і не ковзає в руці).
- Заточка. Класична європейська двостороння подобається практично всім, вона проста і зручна, на противагу їй, ножі можуть бути заточені на японський манер, тобто тільки з одного боку. Другий варіант специфічний: він дозволяє робити більш філігранні і точні надрізи, але вимагає від кулінара певних умінь.
Приймаючи рішення, пам'ятайте, що універсальний кухонний ніж - це ваш головний помічник на кулінарному полі бою, а значить слід поставитися до його вибору з належною увагою.