Корисні властивості зефіру

0

Одним з найбільш корисних і низькокалорійних ласощів є зефір. Жирів в ньому практично немає, а виготовляється він з яєчного білка, цукру, фруктово-ягідного пюре. В якості желеобразующіе речовини в зефір додають або желатин, або пектин, або агар-агар.

Корисні властивості зефіру
Желатин дуже корисний для людей з тендітною кістковою системою і низькою згортанням крові. Справа в тому, що для виготовлення желатину використовують компоненти з’єднувальних і кісткових тканин тварин. Якщо як згущувача в зефір додають желатин, він виходить пружним і навіть трохи гумовим, і смак у нього при цьому вершковий.
Не менш корисний і пектин, який роблять з фруктів. Найголовніше його достоїнство — це здатність виводити з організму важкі метали, знижувати рівень шкідливого холестерину і покращувати роботу кишечника. Смак у зефіру з додаванням пектину злегка кислуватий, а структура у нього повітряна.
Дуже корисний агар-агар, виробляють його з водоростей. Унікальність його полягає в тому що, він є ефективним абсорбентом і здатний виводити з організму шкідливі речовини, шлаки і токсини. Але при цьому корисні для організму мінеральні солі з організму вимиваються. Благотворно впливає агар-агар і на травну систему. До складу агар-агару також входить йод, благотворно впливає на роботу щитовидної залози.

Мікроелементи і вітаміни, в тому числі вітамін Е, допомагають поліпшувати структуру волосся, нігтів і шкіри.
Людям, що стежать за своєю фігурою, не варто ігнорувати зефір, так як він ставиться до низькокалорійних десертів — в 100 грамах зефіру всього 326 калорій. Виняток становлять зефір в шоколадній чи іншій глазурі, і з різними додаваннями кшталт вареного згущеного молока. В цьому випадку калорійність підвищується в рази, а корисність — навпаки знижується, і такий зефір можуть спокійно їсти тільки ті, кому нема чого слідкувати за вагою. А якому зефіру віддати перевагу — вибирайте самі.

Оставить ответ

Copyright © 2016 argprint.com.ua - Блог для жінок