Нут з натуральним йогуртом, цибулею і м’ятою

0

Нут, або як його ще називають, турецький горох, екзотичний, але вже дуже популярний у нас продукт. У всіх вегетаріанських кафе ви обов’язково зустрінете страви з нуту. Це відмінне джерело рослинного білка. У 100 г нуту міститься 20 г протеїну, практично стільки ж, скільки в м’ясі.

Salad_tunaA1

За поживністю нут близький до горіхів, тому їсти його краще невеликими порціями, інакше ви сильно підвищите калорійність вашого денного меню. Сьогодні ми приготуємо закуску з нуту з цибулею, м’ятою і натуральним йогуртом.

 

Покроковий рецепт нуту з цибулею

 

Інгредієнти:

— Нут — 100г ;

— Натуральний йогурт без добавок — 100г ;

— М’ята — 2-3 листочка ;

— Спеції (перець, сіль, кардамон, мелений мускатний горіх і т.д.) — на свій смак;

— Цибуля жовтий ріпчаста — 30г ;

— Соняшникова або оливкова олія – ​​0,5 ст. ложки.

 

 

Як приготувати нут з цибулею і йогуртом?

Якщо хочете готувати страви з нутом, тоді треба заздалегідь подбати про нього — замочити його в холодній воді на 6-12 годин. Нут збільшиться в розмірі, у бобів з’являться «носики».

Після цієї процедури горох досить швидко вариться, але важливо пам’ятати, що варити його для салатів та інших страв, де потрібні ціленькі горошини, потрібно не більше 35 хвилин, інакше він перетвориться на пюре/пропорція води і нуту повинна становити 2:1. Зайву воду зливаємо, горох відкидаємо на друшляк.

Поки вариться смачний нут, очищаємо ріпчасту цибулю, нарізаємо його дуже тонкими півкільцями, відправляємо на сковорідку. Підсмажуємо до прозорості в дуже невеликій кількості оливкової або соняшникової олії.

Натуральний йогурт без будь-яких добавок — дуже хороша заправка для цієї страви, правда, можна смак йогурту зробити виразнішим і цікавішим. Для цього додаємо трохи солі і меленого перцю, інші спеції (мускатний горіх, кардамон тощо), а також м’яту, яку треба дуже дрібно нарізати. Перемішуємо, заправка готова.

Беремо трохи готового нуту — гороху (приблизно 50-70г на 1 порцію), змішуємо його з цибулею, а потім додаємо йогурт. Перемішуємо всі ці інгредієнти і страва готова.

Подавайте нут з цибулею і йогуртом в невеликих салатниках. Можна подати таку закуску з прісними коржами. Особливо здорово виглядатимуть на столі кілька чашок з корисними східними закусками — нутом, хумусом, шпинатною намазкою, аджапсандалом.

Оставить ответ

Copyright © 2016 argprint.com.ua - Блог для жінок