Рецепт десарта панакота в домашніх умовах

0

Сьогодні ми готуємо один з найбільш відомий і поширених італійських десертів. У полі нашого зору панакота. Ця страва так любимо не тільки через виняткових смакових якостей, але і через легкості рецептури, адже панакота і її рецепт це, мабуть, саме елементарне і швидке, що може бути серед десертів.

panakota

Відразу хочеться відзначити дивовижну схожість цих ласощів з різними желе та желейними десертами, але навіть не дивлячись на це, рецепт Панакота відрізняється особливою ніжністю і легкістю. Завдяки нашому огляду Ви неодмінно в цьому зможете переконатися. Крім того, звертаємо Вашу увагу і на те, що панакота — десерт вершковий, тому багато чого в його смаку буде залежати від того які інгредієнти Ви оберете. Це можуть бути рослинні кондитерські вершки або тварини, але більш-менш жирні, а може навіть звичайне молоко — у всіх трьох випадках отримаєте абсолютно різні результати.

У класичному варіанті все таки рекомендується використовувати вершки, тоді страва буде особливо ніжним. Про те як приготувати десерт під назвою панакота ми ще поговоримо, а поки звернемося до історії страви і користь, яку воно може принести нашому організму.

 

Історія Панакота

Серед італійських десертів цей один з найвідоміших і знаменитих. По суті, це середземноморська інтерпретація желе, але з більш ніжною консистенцією, більш м’якою текстурою і ароматним запахом свіжої стручкової ванілі. Подається панакота завжди холодною і, по можливості, поливається свіжими перетертими ягодами малини, полуниці або суниці. Назва цих ласощів має, як Ви вже здогадалися, ту ж національність що десерт панакота і на італійській мові звучить як «Панна Котта», що перекладається як варене молоко. Ну якщо вивчити рецепт, то панакота саме такою і є.

Слід зазначити, що панакота класична передбачає використання тільки жирних вершків, причому не розбавлених ні молоком, ні, тим більше, водою. Крім того, в Італії ніколи не готується шоколадна панакота або кавова, тільки вершкова і дуже солодка. Всі похідні і вдосконалені рецепти пов’язані радше з швидким поширенням цього десерту по світу і його популярністю. Сьогодні панакота приготована в домашніх умовах таке ж звичайна справа як картопляне пюре або курячі відбивні. А якщо вам цей рецепт досі не знайомий, то, звернувшись до нашого огляду, Ви вже на правильному шляху.

panakota

На нашому сайті Ви зможете дізнатися про те, що таке панакота і уточнити її рецепт класичний і сучасний, але це буде трохи пізніше, а поки давайте розберемося з основними інгредієнтами і виділимо особливі тонкощі рецепта.

Панакота — це класичний італійський десерт з жирних вершків і великої кількості цукру, які розігріваються з ваніллю і в подальшому загущувальну желатином, але не до стану желе, а так, щоб їх можна було легко набирати ложкою. До речі, справжня італійська панакота ні в якому разі не повинна бути занадто пружною і від неї не може отпружінівает ложка, в іншому випадку, Ви отримаєте просто вершкове желе.

 

Тонкощі приготування Панакота

 

Слідкуйте за тим, щоб вершки НЕ закипіли, в цьому випадку смак може виявитися не зовсім очікуваним. Буде краще якщо Ви їх просто добре прогріється і після використовуєте заздалегідь розведений желатин;
Зверніть увагу а те, що рецепт десерту панакота зазвичай радить додавати менше желатину, ніж подібні рецепти желе. Це не помилка, в цьому випадку дійсно буде краще додати менше желирующего речовини, щоб консистенція десерту була ніжніше і м’якше;
Пам’ятайте про те, що вийде повинна ванільна панакота. Саме тому не варто економити на ванілі і використовувати штучні амортизатори — сьогодні існує безліч виробників пропонують натуральний продукт за цілком помірною ціною. З іншого боку: основні споживачі десертів діти, а на їх здоров’ї економити зовсім не прийнято. Не рекомендується також використовувати будь-які інші спеції крім ванілі — це основна порада для фанатів приправити, «відтінити» смак або підкреслити аромат особливими прянощами або спеціями — панакота поганий привід «випендрюватися» 🙂

panakota

В іншому панакота і її рецепти досить демократичні і дають свободу дій, але тільки в рамках чітко позначеного регламенту і слідуючи основним правилам приготування. В продовження теми пара слів про користь страви.

 

Користь Панакота

 

Очевидно, що основний інгредієнт десерту це вершки і в них, як у молочному продукті, величезна кількість користі. Це і високий вміст дуже потрібного і поживного молочного білка, і велика кількість кальцію, який тільки з молока і молочних продуктів засвоюється майже повністю, але є й інша сторона медалі. Це висока жирність. Усім нам відомо про те, що тваринні жири не шкідливі і навіть корисні, але тільки в обмежених кількостях і з цим в Панакота біда. Вся справа в тому, що порція такого десерту становить приблизно 200, а то й 250 грамів і 95% — це саме вершки — коментарі зайві. Більше того, панакота не обходиться без цукру, а це, як ми пам’ятаємо з усіма улюбленого фільму, «солодка смерть», а вмирати ніхто, ясна річ, не збирається навіть від смачного десерту. Резюмуючи все сказане відзначаємо те, що вихід все таки є і хоча класична рецептура його і не схвалює, ми радимо принаймні на половину розводити всю цю солодкість і жирність звичайним молоком. Можливо, аромат буде не той, але і печінку залишиться целее. Ну а класичним шедевром цілком можна побалувати себе по святах, тим більше, що панакота будинку виходить нічим не гірше ніж в ресторані і ніяких спеціальних навичок такий рецепт не вимагає.

А тепер прийшов час розповісти Вам рецепт Панакота, який легко відтворити в домашніх умовах. Ми, за вже сформованою традицією, не лише розповімо Вам як готується панакота, але і запропонуємо її покроковий рецепт з фото.

 

Інгредієнти для Панакота

 

  •      Вершки кондитерські не солодкі — 1 літр
  •      Цукор — 2-3 ст.л.
  •      Желатин 20 гр
  •      Малина ціла — приблизно 20 ягід
  •      Малина перетерта — 150 гр
  •      Ваніль 1/2 ч.л.

Оставить ответ

Copyright © 2016 argprint.com.ua - Блог для жінок *** З питань розміщення реклами - front2back2@gmail.com