Трохи історії для початку.
До приходу іспанців , які залишили свою мову для мексиканців , на території сьогоднішньої Мексики жили індіанці та ацтеки (які в свою чергу подарували світові шоколад).
Маяковський назвав чилі « пожежею в роті » , а перший президент Мексики з'явився тільки в 2006 році після « революції кактусів » (як це схоже на «революцію троянд » і все таке).
Ми весь час чуємо назви мексиканської їжі , тільки від нас це так далеко , що , напевно, навряд чи хто-небудь пробував все це , окрім туристів .
Маїсові коржики - тортильяс , в які пакують все і які служать тарілкою і виделкою мексиканців .
Текіла - горілка з фрукта агави , яку п'ють , закушуючи сіллю.
500 видів кактусів , які ростуть в Мексиці , деякі з яких мексиканці їдять.
Екзотичні фрукти - папайя , гуава , манго , авокадо - все це особливості Мексики.
Взагалі їжа по- мексиканськи , трохи гоструваті і всякі сальси і чилі вимагають звикання . Але все-таки переважно фруктово -овочева дієта не завадила б , напевно , нашому російській туристу ( любителю пиріжків і м'яса).
Рецепт мексиканської кухні:
Салат « Гуакамоле » (відбулося від мови ацтеків , що в перекладі означає авокадо + соус) .
склад:
1 авокадо
½ цибулини
1 помідор
0,5 лимона або лайма
1 ч.л. оливкової олії
Сіль , перець
Приготування:
- Видалити кісточку з авокадо , вийняти м'якоть з половинок авокадо і скропити лимонним соком.
- Помідор вимити й обсушити.
- Цибулину розрізати на кілька частин.
- Лук , помідор і м'якоть авокадо помістити в блендер і подрібнити до пюреобразного стану .
- Готовий соус посолити і заправити соком лимона або лайма і оливковою олією.
- Подавати з кукурудзяними коржами .